REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní pizza

Domácí pizza je výborná. Tenký základ s křupavými okraji, vrstva rajčatového suga, které má lahodnou chuť provensálského koření, a bohatý topping.


Ingredience:

Suroviny na těsto

 500 g hladké mouky
 250 ml vody
 50 ml olivového oleje
 ½ lžičky soli
 ½ kostičky droždí

Suroviny na rajčatové sugo

 3 lžíce olivového oleje
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 700 ml rajčatové passaty
 1 lžička soli
 1 lžíce provensálského koření

Suroviny na pizzu

 mozzarella
 žampiony
 černé olivy
 rajčátka
 rukola


Postup:

 Nejprve začněte přípravou těsta. Do mísy od robotu si dejte hladkou mouku, vodu, droždí, olivový olej a sůl. Za pomoci robota vymíchejte krásně hladké těsto, které poté nechte pod utěrkou kynout hodinu.

 Mezitím, co kyne těsto, si připravte rajčatové sugo. Do menšího hrnce si dejte rozpálit olivový olej a nechte na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte prolisovaný česnek, nechte ho rozvonět a vše zalijte rajčatovou passatou. Osolte, přidejte provensálské koření a vše promíchejte. Nechte zhruba pět minut provařit.

 Nakonec si připravte ingredience, které budete dávat na pizzu, a dejte si předehřát pec na pizzu THE SMART OVEN® PIZZAIOLO.

 Do pizza pece vložte kamennou plotnu a otočte ovladačem STYLE na předposlední položku FOOD WIRED. Otočný ovladač nastavení stupně opečení nechte na výchozí středové pozici.

 Časovač se podsvítí a zobrazí se doporučená doba přípravy pro vámi vybraný režim.

 Světelná kontrolka připravenosti bude blikat, což znamená, že se trouba zahřívá. Nechte troubu dostatečně předehřát, až světelná kontrolka připravenosti přestane blikat a rozsvítí se. Doba předehřátí trouby může trvat od 10 do 20 minut v závislosti na vybraném provozním režimu.

 Poté, co je pec předehřátá, zazní zvukové upozornění a kontrolka předehřevu bude svítit.

 Jakmile je těsto nakynuté a pizza trouba se předehřívá, rozdělte si těsto na cca osm stejně velkých porcí, ze kterých uděláte bochánky (přibližně 100 g).

 Z bochánku na pomoučené ploše vytvarujte placku zhruba o průměru 30 cm.

 Lopatku si posypte trochou hrubé mouky a položte na ni vytvarovanou placku z těsta. Těsto potřete připraveným sugem a přidejte další suroviny. Pracujte velmi rychle, aby se těsto nepřilepilo na lopatku.

 Jakmile je pizza ozdobená a připravená k pečení, otevřete dvířka a vložte lopatku až do zadní části trouby. Nechte, aby konec lopatky spočinul na zadní straně plotny, a pizzu z nakloněné lopatky sesuňte na kámen.

 Zavřete dvířka a stiskněte časovač, který spustí odpočítávání doby přípravy (dvě minuty).

 Jakmile je proces přípravy dokončen, zazní zvukové upozornění a podsvícení časovače se krátce rozbliká a poté zhasne. Za pomoci lopatky vyjměte pizzu z trouby a dejte ji na větší prkénko, kde ji nakrájejte na trojúhelníčky.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy