REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

KRÉMOVÁ PISTÁCIOVÁ ZMRZLINA

Léto o sobě konečně dává vědět, a to nejen datem v kalendáři. A co nejlépe osvěží v horkých letních dnech? Samozřejmě zmrzlina, a nejlépe ta domácí! Připravte si pistáciovou zmrzlinu bez chemie, umělých barviv, konzervantů, emulgátorů a stabilizátorů. Se správnými ingrediencemi, jako jsou mascarpone a pistáciové máslo, získáte plnou a silnou chuť, kterou si zamilujete.<br /> <br />


Ingredience:

250 g mascarpone
250 ml plnotučného mléka
2 lžíce javorového sirupu
špetka soli
100 g pistáciového másla
hrst nasekaných pistácií + na ozdobu
kornoutky na zmrzlinu


Postup:

Mléko a mascarpone vyndejte z lednice předem, aby měly pokojovou teplotu.
V misce si smíchejte mléko, mascarpone, javorový sirup a přidejte pistáciové máslo. Vše míchejte, dokud se vám směs nespojí. Pokud by se pistáciové máslo nechtělo do směsi zapracovat, směs lehce zahřejte.
Hotovou směs na pistáciovou zmrzlinu vložte do lednice na cca hodinu zchladnout.
Vychlazenou zmrzlinovou směs přelijte do nádoby od zmrzlinovače SAGE THE SMART SCOOP™, nádobu i se směsí vložte do zmrzlinovače a uzavřete víkem. Díky vestavěnému kompresoru ve zmrzlinovači nemusíte nádobu namražovat.
Zmrzlinovač zapněte funkcí POWER a otáčecím kolečkem zvolte program ICE CREAM/HARD.
Tlačítkem START zmrzlinovač zapněte a nechte jej pracovat.
Jakmile zmrzlinovač cinkne a na displeji se objeví ADD MIX-INS, otevřete víko zmrzlinovače a přidejte nasekané kousky pistácií.
Po přidání pistácií nechte zmrzlinovač dál pracovat. Jakmile je zmrzlina úplně hotová, zazní další cinknutí.
Hotovou zmrzlinu rovnou servírujte do kornoutků, nebo ji přendejte do jiné nádoby a vložte do mrazáku.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy