Salát Caesar je považován za nejznámější a nejoblíbenější salát na světě. A není se co divit, je velmi chutný, a ačkoliv je lehký, dokáže zasytit tak akorát. Přestože dnes existuje několik verzí tohoto proslaveného salátu, všechny spojuje jedna příjemná vlastnost, a tou je jednoduchá příprava.<br /> <br />
Ingredience:
1 římský salát
2 ks kuřecích prsou
2 plátky toastového chleba
caesar dresing
olivový olej
sůl
pepř
Dresing:
50 g majonézy
50 g bílého jogurtu
2 filety sardelek
½ lžičky hrubozrnné hořčice
½ lžičky kremžské hořčice
10 g jemně strouhaného parmazánu
1 stroužek česneku
pár kapek citronové šťávy
pár kapek olivového oleje
Postup:
Dejte rozpálit gril Sage BGR840 na 180 °C a rovnou grilovací desku umístěte dole.
Během zahřívání grilu nakrájejte celý římský salát a 2 plátky toastového chleba. Na grilovací plochu dejte trochu olivového oleje a opečte krutonky z obou stran do zlatova.
Jakmile máte hotové krutonky, zvyšte teplotu grilu na 210 °C.
Teplotní sondu zapíchněte doprostřed nejsilnějšího místa kuřecího prsa. Na grilu nastavte pomocí ovládacích tlačítek „poultry“ a preferovaný stupeň propečení, my jsme zvolili „well done“.
Jakmile zazní akustický signál, že gril dosáhl nastavené teploty, dejte maso na gril a přiklopte.
Připravte dresing – všechny uvedené ingredience smíchejte v uvedeném poměru.
Salát promíchejte s dresingem, přendejte na talíř a přidejte krutonky a hoblinky parmazánu.
Odkazy: