Senzační oběd z jednoho hrnce! Připravte si velké kusy vepřového masa v delikátní omáčce. Recept z YouTube z kanálu: Recepty bez brepty. Součástí video receptu je soupis surovin i podrobný postup.
Jde o jednoduchý oběd prakticky z jednoho hrnce! Výtečná omáčka k rozpadajícímu se masu. Jako příloha se hodí domácí hranolky a tatarský omáčka. Skvělý doplněk je vajíčko (volí oko). Vyzkoušejte oběd z jednoho hrnce na nedělní oběd! Velké kusy vepřového masa v lahodné omáčce! ❤️ Dobrou chuť, Brepta.
Suroviny:
- 1 kg vepřového masa (krkovice)
- 6 ks stroužků česneku
- 2 ks cibule
- 70 g rajského protlaku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 l vývaru
- sádlo
- pepř
- hranolky, vajíčka a červená cibule k podávání
Postup přípravy:
- Krkovici nakrájíme na silnější plátky. Ty okořeníme nejlépe čerstvě podrceným pepřem, osolíme a to z obou stran.
- Sádlo rozpustíme na pánvi, na něm zprudka opečeme plátky masa z obou stran. Maso z pánve vytáhneme a uchováme v teple.
- Dvě cibule přepůlíme, pak nakrájíme na tenké plátky, česnek nakrájíme nadrobno, do výpeku dáme nejprve cibuli, necháme ji zezlátnout, pak přidáme i česnek, dále krátce restujeme, mícháme.
- Přidáme rajský protlak, restujeme, mícháme, po chvíli přidáme i vrchovatou lžíci tekutého medu, dále restujeme, mícháme, po chvíli přilijeme 3 lžíce sójové omáčky, zamícháme, po chvíli přilijeme vývar.
- Do pánve vrátíme plátky krkovice, dusíme zaklopené, na mírném zdroji tepla, tak 120 minut.
- Předvařené brambory rozkrájené na hranolky usmažíme dozlatova, dále také usmažíme volská oka, která okořeníme pepřem a mírně osolíme.
- Na talíře rozdělíme plátky krkovice, které přelijeme částí omáčky, doplníme hranolky, jako tečku na krkovice poklademe volská oka, dozdobíme kolečky cibule a petrželkou, ihned podáváme.
Další recepty z YouTube z kanálu “Recepty bez brepty” najdete zde: www.youtube.com/@RBBrecipes
Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a šlehačkou
Video – Špagety Carbonara