REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční mazanec ze špaldové mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční mazanec vhodný ke konzumaci i při redukční dietě. Ovšem bude chutnat všem! Těsto na tento mazanec je připravené ze špaldové mouky, přepuštěného másla, tvarohu ….


  • 1 ks celá vanička tvarohu
  • 300 g špaldové mouky
  • 60 g přepuštěného másla
  • 20 g třtinového cukru
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 ks vejce
  • 1 hrst rozinek (předem namočených ve vodě)
  • 1 hrst mandlových plátků
  • citronová kůra z 1/2 ks citrónu
  • špetka soli
  • rozšlehané vejce na pečení

Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, z něj bochánek, který položíme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C dozlatova.

 


Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy