REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tukožroutská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika, zeleninová polévka, jako pomocník při redukci váhy.


Recept na tukožroutskou polévku:

  • 5 ks rajčat
  • 6 ks velkých cibulí
  • 2 ks velké zelené papriky
  • 1 ks svazek dužnaté celerové natě
  • 1 ks hlávkového zelí
  • 1 ks bujon v kostce
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • můžeme přidat i kari

1. Vše nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou okořeněnou solí, pepřem, kari a petrželkou

2. Celou směs uvaříme do měkka (zprudka vaříme cca 10 minut a pak ztlumíme oheň a vaříme do změknutí zeleniny)

3. Jíme kdykoli podle chuti, co nejčastěji!

 

 

Polévku jíme denně a k ní další potraviny dle následujícího rozpisu:

1 den – Jíme pouze ovoce (kromě banánu!) v množství 1 kg/den, pijte neslazený černý čaj, kávu, neperlivou vodu.

2 den – Jíme opět polévku a dále čerstvou zeleninu do 1,5 kg (ne fazole, hrách, kukuřici). Nejíme ovoce, večer lze sníst jeden pečený brambor. Zeleninu lze použít i konzervovanou, ale bez přísad.

3 den – Jíme polévku a ovoce a zeleninu podle libosti. Mezi porcí ovoce a zeleniny nechte 2 hodiny odstup. Stále hodně pijte, hlavně neperlivou vodu!

4 den – Základem jídelníčku je opět polévka a dále konzumujeme tři banány, odtučněné mléko a hodně vody. Hodně pijte!

5 den – Sníme aspoň dvě porce polévky a dále smíme sníst asi 30 dkg kuřecího masa bez kůže, nebo vařenou rybu, 5-6 rajčat, a pijeme hodně vody.

6 den – Jíme vařené hovězí bez tuku a zeleninu, snažíme se sníst další dvě porce polévky

7 den – Dáme si aspoň jednu porci polévky, můžeme rýži, zeleninu a neslazený džus.

 

V průběhu této diety se nedoporučuje pít bublinkové nápoje ani alkohol a jíst chléb, pečivo, smažená jídla!!!

Pokud chcete pokračovat v hubnutí, je lepší alespoň dva dny přestávka. Při opakování diety můžete také do svého jídelníčku zařadit denně šálek vloček s nízkotučným jogurtem. Hovězí maso lze nahradit kuřecím, v jednom hovězím dni lze jíst vařenou rybu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Flora Olomouc zve na podzimní „Zahradní slavnost“

Podzimní Flora Olomouc 2019 nabídne ukázku těch nejlepších českých výpěstků nejen ovoce a zeleniny zakomponovaných do hlavní expozice v pavilonu A. Ta nese název „Zahradní slavnost“. Výstava se uskuteční ve dnech 3. – 6. října 2019 a doprovodí ji tradiční Podzimní zahradnické trhy, festival gastronomie a nápojů Olima či projekt Rozkvetlé památky.

číst dále ...

Měsíc biopotravin je tady, poznejte svého farmáře!

Vyrazte s rodinou na poznávací výlet na farmu či objevovat nové chutě na dožínky. Září je Měsícem biopotravin. Ministerstvo zemědělství podpoří ekologické farmáře už po patnácté. Po celý měsíc můžete se svými potomky navštěvovat nejrůznější akce v regionech, kde budete mít možnost seznámit se s lokálními zemědělci a jejich bioprodukty, které budou chutnat nejen vám, ale i přírodě. Pestrý program myslí na děti i dospělé. Těšit se můžete na ochutnávky, dny otevřených dveří, dílny, vyjížďky na koních, ukázky zemědělské techniky či trhy. Na místě budou navíc čekat odborníci, kteří mohou s čímkoli poradit.

číst dále ...

Jihotyrolské dožínky Törggelen: barevné slavnosti sklizně, kaštanů a vína

Víte, jak se v Jižním Tyrolsku slaví dožínky? Od českých oslav konce sklizně nás ve srovnání s Jižním Tyrolskem dělí mnoho. Slavnosti Törggelen pro místní velmi znamenají, už jen proto, že v téměř celé zemi žijí tradičním selským životem. Dožínky se tak konají v typických lokálních hostincích – typu Hofschänk a Buschenschänk. Vedle dobrého vína a selských jídel k nim patří jedinečná a autentická atmosféra a všudypřítomné veselí. V útulných světničkách u pohostinných hospodářů návštěvníci mohou v tomto období vytěžit a ochutnat maximum z lokální produkce.

číst dále ...

Co považuji za nejodpornější jídlo na světě?

Naše nová anketa má dost výbušné téma. Ochutnali by jste třeba steak ze psa či kočky? A co si pochutnat na živých embryích. Šli by jste do toho? Jaké jídlo tedy považujete za nejodpornější na celém světě, které se opravdu prodává a někteří lidé ho konzumují a to dokonce s oblibou?

číst dále ...

Tři recepty, které vám chutí připomenou dovolenou

Většina z nás má již po dovolené. Bohužel. Chcete-li si vyvolat příjemné pocity a opět si vychutnat chuť dovolené a příjemných zážitků, vyzkoušejte z pohodlí domova recepty, které jsou typické pro indonéskou, francouzskou a egyptskou gastronomii. Suroviny pro jejich přípravu seženete bez problémů i v naší zeměpisné šířce.

číst dále ...

Galerie Vaňkovka vystaví o víkendu kabelku celou z čokolády. Pro návštěvníky bude k mání i v soutěži

Už tento pátek spolu s víkendem od 14. do 15. září se návštěvníci brněnské nákupní Galerie Vaňkovka mohou těšit na sladké ozvláštnění svých nákupů. Bude zde vystavený model čokoládové kabelky z dílny chocolatiera Pavla Přebindy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy