REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tukožroutská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika, zeleninová polévka, jako pomocník při redukci váhy.


Recept na tukožroutskou polévku:

  • 5 ks rajčat
  • 6 ks velkých cibulí
  • 2 ks velké zelené papriky
  • 1 ks svazek dužnaté celerové natě
  • 1 ks hlávkového zelí
  • 1 ks bujon v kostce
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • můžeme přidat i kari

1. Vše nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou okořeněnou solí, pepřem, kari a petrželkou

2. Celou směs uvaříme do měkka (zprudka vaříme cca 10 minut a pak ztlumíme oheň a vaříme do změknutí zeleniny)

3. Jíme kdykoli podle chuti, co nejčastěji!

 

 

Polévku jíme denně a k ní další potraviny dle následujícího rozpisu:

1 den – Jíme pouze ovoce (kromě banánu!) v množství 1 kg/den, pijte neslazený černý čaj, kávu, neperlivou vodu.

2 den – Jíme opět polévku a dále čerstvou zeleninu do 1,5 kg (ne fazole, hrách, kukuřici). Nejíme ovoce, večer lze sníst jeden pečený brambor. Zeleninu lze použít i konzervovanou, ale bez přísad.

3 den – Jíme polévku a ovoce a zeleninu podle libosti. Mezi porcí ovoce a zeleniny nechte 2 hodiny odstup. Stále hodně pijte, hlavně neperlivou vodu!

4 den – Základem jídelníčku je opět polévka a dále konzumujeme tři banány, odtučněné mléko a hodně vody. Hodně pijte!

5 den – Sníme aspoň dvě porce polévky a dále smíme sníst asi 30 dkg kuřecího masa bez kůže, nebo vařenou rybu, 5-6 rajčat, a pijeme hodně vody.

6 den – Jíme vařené hovězí bez tuku a zeleninu, snažíme se sníst další dvě porce polévky

7 den – Dáme si aspoň jednu porci polévky, můžeme rýži, zeleninu a neslazený džus.

 

V průběhu této diety se nedoporučuje pít bublinkové nápoje ani alkohol a jíst chléb, pečivo, smažená jídla!!!

Pokud chcete pokračovat v hubnutí, je lepší alespoň dva dny přestávka. Při opakování diety můžete také do svého jídelníčku zařadit denně šálek vloček s nízkotučným jogurtem. Hovězí maso lze nahradit kuřecím, v jednom hovězím dni lze jíst vařenou rybu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy