REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tip na gastro víkend: Vydejte se do Plzně na gastronomickou akci Prima Fresh Festival

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Prima Fresh festivalOblíbené kulinářské setkání Prima Fresh Festival odstartuje v západočeské metropoli v pátek 22. května a potrvá až do neděle 24. května 2015. Gastronomická akce naservíruje kuchařské show nejlepších tuzemských kuchařů v čele se Zdeňkem Pohlreichem, workshopy s televizními hvězdami i úspěšnou foodblogerkou, tradiční soutěž o Západočeskou restauraci roku nebo ochutnávku exotických pokrmů a molekulární gastronomii. Hlavní program proběhne v OC Plzeň Plaza. Spolupořadatelem akce je televize Prima.


PR - Prima Fresh festivalPartnerem festivalu je také značka kvalitních tuňákových výrobků Rio Mare. Tuňák Rio Mare je lehký, chutný a zdravý produkt pro celou rodinu. Tuňákové maso obsahuje významné množství minerálů fosforu a jódu, důležitých vitamínů skupiny B, stejně tak je cenným a bohatým zdrojem esenciálních bílkovin, a proto představuje nepostradatelnou složku kompletní, lehce stravitelné a vyvážené stravy.

Vyzkoušejte třeba tuňákové krémy Rio Mare Paté. Tato lahodná pochoutka se ideálně hodí k přípravě svačin pro děti i k domácímu pohoštění nečekané nedělní návštěvy. V řadě tuňákových výrobků Paté najdete kečupovou příchuť na jednohubky, pikantnější variantu do omáček, lososovou paštiku k namazání na chleba nebo sýrový krém pro mladší strávníky.

Na plzeňském Prima Fresh Festivalu ukáže své gastronomické umění „zlý šéf“ Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský čaroděj Marcel Ihnačák, Ivan Vodochodský či Riccardo Lucque. Na druhém podiu se představí Gondíci, Markéta Hrubešová, Karolína z pořadu TV Prima, Petr Havlíček nebo foodblogerka Veronika KOKO Kokešová.

 

PR - Prima Fresh festival

 

Návštěvníci festivalu dostanou mimořádnou příležitost ochutnat netradiční pokrmy. Čeká na ně krajta královská, žáby, maso ze zebry nebo hmyzí speciality. Prostor dostane i molekulární gastronomie. Program kulinářského setkání doplní soutěž o Západočeskou restauraci roku. V soutěži si to mezi sebou rozdají i dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Značka Rio Mare bude mít na gastronomické akci v Plzni dětský koutek se zábavným programem a hlídáním dětí.

Prima Fresh Festival je letos součástí projektu Plzeň 2015. Brány festivalu se v pátek otevřou od 15 hodin. Gastronomická akce zavítá po západočeské metropoli ještě do Prahy a Pardubic. Více informací najdete na festival.

fresh.

iprima.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy