Podzimní recepty
Podzim se vyznačuje nádherným zbarvením stomů a keřu, v kuchyni pak přípravou na tuhou zimu.
Houbová podzimní čalamáda
Podzimní houby
reklama
Podzim se vyznačuje nádherným zbarvením stomů a keřu, v kuchyni pak přípravou na tuhou zimu.
reklama
Pomalu tažený hovězí vývar - Opravdu poctivý průzračný vývar chce čas, trpělivost a nejméně 6 hodin vašeho času. Ovšem výsledek je úžasný a takto připravený vývar doplněný o orestovanou zeleninu a vaši oblíbenou zavářku, udělá z této polévky hvězdu menu!
Kuře na zelí - Jedna porce, tedy kuřecí čtvrtka pečená spolu s kysaným zelím, slaninou a kořením. Podáváme nejlépe se špekovými knedlíky.
Domažlické vepřové ragú - Podušené kostky vepřového plecka servírované s omáčkou obohacenou o hrášek, okurku a vejce.
Češi mají nejradši Cheeseburger. Hamburger není jen houska s masem, je to fenomén, který změnil stravování lidstva. V Čechách jeho rozmach spojujeme zejména s příchodem McDonald´s, jehož první pobočka byla v otevřena v pražské Vodičkově ulici před pětadvaceti lety. Tou dobou již byly McDonald´s nejoblíbenější restaurace v USA a vznikal kultovní film Pulp Fiction, ze kterého se dozvěděl celý svět, že čtvrtlibráku se sýrem od McDonald´s (Quarter Pounder with cheese) říkají v Paříži Royale se sýrem (Royale with cheese).
Marmeláda z květů černého bezu - Chutná zdravá marmeláda z trsů květů černého bezu, citronové šťávy, převařené vody, cukru a želírovacího prostředku.
Řízky z trsů květů černého bezu - Recept prezentovaný Láďou Hruškou na obrazovce TV, který oprášil starý recept našich babiček na trsy květů černého bezu máčené v těstíčku, usmažené dozlatova, servírované jak na sladko, tak i na slano.
Bezinková limonáda II. - Jedna z variant na chutnou domácí limonádu připravenou z trsů květů černého bezu, droždí, vody, cukru a citrónu.
Více receptů, nejen těch na využití květů černého bezu, najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy