Jedna z mnoha možných variant na slavnostní menu servírované o Vánocích.
Menu – předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!
Aperitiv:
Metropol bianco s citrónem
Předkrm:
bílé víno: Sauvignon, oblast …… , ročník …..
Polévka:
Děvínská štědrovečerní polévka
bílé víno: Sauvignon, oblast …… , ročník …..
Hlavní chod:
Smažený kapr, bramborový salát s majonézou
bílé víno: Sauvignon, oblast …… , ročník …..
Dezert:
Vánoční cukroví, ovoce (jablka, broskve, pomeranče, banány …)
sekt (demi-sec) a káva
Digestiv:
Brandy
Čokoládový likér