REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Soutěž Svačina roku s Rio Mare hlásí rekordní účast

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se přihlásilo rekordních 38 škol. Letos bude poprvé udělena „Rio Mare cena veřejnosti“. Odbornou porotu vedle Vladimíra Picky a Jiřího Krále doplní kulinář Petr Stupka. Finále bude moderovat Markéta Hrubešová. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia.


Nejlepší mladí kuchaři a kuchařky soutěží o dárkové poukazy v hodnotě 20 000 Kč. Všechny školy, ze kterých budou ocenění studenti, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách. Balíček produktů Rio Mare obdrží všichni finalisté. Navíc pořadatel soutěže soutěžícím poskytuje zdarma všechny hlavní suroviny pro přípravu pokrmů. „Letos poprvé zapojíme do hlasování veřejnost a vyhlásíme Rio Mare cenu veřejnosti. Hlasování bude probíhat na českém Facebooku Rio Mare,“ říká marketingový manažer Bolton Czechia Pavel Kmínek. Na vítěze a jeho školu čekají produkty Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč.

 

 

Celostátní soutěž Svačina roku s Rio Mare je určena pro studenty středních odborných škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Úkolem budoucích kuchařek a kuchařů je vytvořit originální svačinu za použití tuňáka Rio Mare nebo krémů Rio Mare Paté. Svačina musí být chutná a využitelná jako zdravá školní svačina pro děti, žáky a studenty. Do letošního ročníku se přihlásilo 123 studentů z 38 středních škol.

Odborným garantem a předsedou soutěže zůstává Mistr kuchař Vladimír Picka, členem odborné poroty bude šéfkuchař restaurace Aureole Jiří Král a nově i gastronomický specialista a poradce Petr Stupka. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele. Finálovým kolem soutěžící provede opět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová. Do finále, které se uskuteční 7. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v Praze Holešovicích, postoupí 15 nejlepších studentů.

 

Poznámka redakce:

Společnost BOLTON CZECHIA je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Valfrutta, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman.

Garant soutěže a předseda odborné poroty Vladimír Picka: Po vyučení v oboru kuchař a absolvování hotelové školy působil na mnoha odborných pracovištích a v odborném školství. V současné době se věnuje hlavně vzdělávací a konzultační činnosti v oblasti studené kuchyně, soutěžní a kreativní gastronomie. Snaží se pomáhat především při výchově mladé kuchařské generace. Některé dosažené úspěchy: Zlatá a stříbrná medaile Gastroprág; titul Mistr kuchař; bronzová medaile z Olympiády kuchařů v Berlíně; nositel zlaté medaile M. D. Retigové.

Člen odborné poroty Jiří Král: V roce 1996 získal titul Kuchař roku České republiky. V letech 1996 až 2008 byl členem a kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR. Za tu dobu získal mnoho medailí na mezinárodních gastronomických soutěžích. Vařil světovým businessmenům, prezidentům, králům a královnám. Od roku 2004 do roku 2010 působil jako šéfkuchař prezidenta a prezidentské kanceláře ČR. V současné době je Viceprezidentem gastronomie AHR ČR, jako šéfkuchař otevřel a vede pražskou restauraci Aureole. Již po páté získal prestižní ocenění od průvodce Michelin „Bib Gourmand“. A pro rok 2016 získal titul „Restauratér roku“. Aureole se stala velmi známou a oblíbenou restaurací díky gastronomii stylu Fusion Cuisine.

Člen odborné poroty Petr Stupka je gastronomický specialista a poradce s 30letou zkušeností na profesionální úrovni. Účinkoval ve vlastních televizních a rozhlasových pořadech v televizi Prima nebo Českém rozhlase. Působil jako odborný učitel na střední škole a je autorem knih Kuchařské čarování. Na webu pro všechny co milují vaření kulinar.cz nabízí kurzy vaření, recepty, videorecepty a pod značkou KULINÁŘ PETR STUPKA originální koření, smaltované nádobí, kávovary, mlýnky na koření nebo nádobí s nepřilnavým povrchem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy