Neobvyklé ingredience a bylinky v naší kuchyni, rady a tipy
Zapomenuté bylinky, exotické, přesto u nás rostoucí keře, větvičky dřevin, ale i jiné nezvyklé ingredience, které i přes svou zvláštnost patří do našich kuchyní a mnohé dokáží dodat pokrmům nám dříve nepoznané chutě a vůně.
Česnekové výhonky – využití v kuchyni
Denivky v kuchyni
Dřínky – plody dřínu obecného
Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná
Křídlatky – úporný plevel, zelenina i léčivka
Květiny v kuchyni – které používat a jakým se raději vyhnout?
Medvědí, jinak také lesní česnek, zapomenutá bylinka je dnes zase in!
Pampeliška, proklatý plevel, ale také úžasně zdravá bylinka
Pažitka pobřežní – Allium schoenoprasum
Podběl lékařský – Tussilago farfara
Popenec břečťanovitý – Glechoma hederacea
Sedmikráska obecná (chudobka)
Smrkové či borové jehličí chutná i léčí
reklama