Další příklad vkusně seskládaného menu vhodného právě na Silvestra. Inspirujte se. Vše můžete změnit podle svých chutí a preferencí, jen si dejte pozor na volbu vhodného pití k jednotlivým chodům.
Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, není to jídelní lístek, který se musí přesně dodržet.
Aperitiv:
Martini Bianco
Studený předkrm:
Hermelín s fíkovým čatní, opečené plátky toustu, červené víno: Cabernet Sauvignon, ročník: …, oblast: …
Teplý předkrm:
Jablka plněná masem, zapečená v červeném zelí, pečivo, bílé víno: Muškát moravský, ročník: …, oblast: …
Polévka:
Silvestrovská gulášová polévka
Hlavní chod:
Smažený losos v bylinkové strouhance, bramborový salát, limetková majonéza, růžové víno: Cabernet Sauvignon, ročník: …, oblast: …
Dezert:
Chuťovky, kanapky, jednohubky …
Digestiv:
Jägermeister, Becherovky, Silvestrovská boule …
Novoroční přípitek:
Sekt
Silvestrovské menu – vzor III.
Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok