REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silvestrovské menu – vzor IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další příklad vkusně seskládaného menu vhodného právě na Silvestra. Inspirujte se. Vše můžete změnit podle svých chutí a preferencí, jen si dejte pozor na volbu vhodného pití k jednotlivým chodům.


Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, není to jídelní lístek, který se musí přesně dodržet.

Aperitiv:

Martini Bianco

Studený předkrm:

Hermelín s fíkovým čatní, opečené plátky toustu, červené víno: Cabernet Sauvignon, ročník: …, oblast: …

Teplý předkrm:

Jablka plněná masem, zapečená v červeném zelí, pečivo, bílé víno: Muškát moravský, ročník: …, oblast: …

Polévka:

Silvestrovská gulášová polévka

Hlavní chod:

Smažený losos v bylinkové strouhance, bramborový salát, limetková majonéza, růžové víno: Cabernet Sauvignon, ročník: …, oblast: …

Dezert:

Aljaška dort

Chuťovky, kanapky, jednohubky …

Digestiv:

Jägermeister, Becherovky, Silvestrovská boule

Novoroční přípitek:

Sekt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy