REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sedlčanský Hermelín na gril jednoduše a originálně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sedlčanský HermelínPraha, 10. dubna 2014 – Vítejte v grilovací sezóně 2014! Připravili jsme pro Vás spolu se šéfkuchařem Vladislavem Stuparičem sérii originálních a snadných receptů na grilování Sedlčanského Hermelínu, s nimiž oslníte na každé grilovací párty. Recepty jsou koncipovány ve stylu „Vše v jednom“, takže stačí ingredience zabalit společně s Hermelínem do alobalu, dát na gril a za 15 minut máte hotovo.


 

Grilovací balíčky Sedlčanský jsou však vhodné i pro ty, kterým se nechce věnovat nějaký ten čas nákupu či přípravě ingrediencí. Obsahují totiž osvědčené základní grilovací koření nebo omáčky.

Proč je pro grilování vhodný právě Sedlčanský Hermelín? Zvládne úpravu i při vyšší teplotě, takže se na grilu nerozpadne. I když se vnitřek sýra krásně roztéká, kůrka podrží celý sýr pohromadě.

Vyzkoušejte to třeba na některém z následujících receptů:

 

Grilovaný Hermelín se zeleným chřestem a šunkou

4 porce

1x Sedlčanský Hermelín na gril s brusinkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček brusinkové omáčky)

4 stonky zeleného chřestu

4 plátky vařené šunky

sůl

lžíce medu

lžička sójové omáčky

pár kapek tabasca

Sedlčanský HermelínPostup:

1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní chřest. Vaříme asi 1 minutu, potom ho vyndáme, zchladíme ve studené vodě a rozkrojíme na poloviny.

2. V misce rozmícháme med se sójovou omáčkou a tabascem. Hermelíny rozbalíme, na každý položíme plátek šunky, potřeme ochuceným medem, přidáme dvě poloviny chřestu a šunku.

3. Hermelíny opatrně zabalíme do alobalu, položíme na gril a grilujeme z každé strany asi 5 – 7 minut.

4. Hotové Hermelíny přendáme na talíře, doplníme podle chuti listy salátu a brusinkovou omáčkou.

 

Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami

4 porce

1x Sedlčanský Ohnivák na gril (4 ks sýra + balíček pikantního koření)

120 g listového špenátu

sůl

40 g rozinek

40 g másla

na špičku nože skořice

2 lžičky hnědého cukru

30 ml vody

1 lžíce olivového oleje

Sedlčanský HermelínPostup:

1. Špenát důkladně vypereme, zbavíme silných řapíků a listy pokrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou nafukovat, přidáme špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolíme. Podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezvadne.

3. Hermelíny potřeme olejem, posypeme zbylým pikantním kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Posadíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečicího papíru a zabalíme. Grilujeme z každé strany 5 – 7 minut. Hotové sýry rozbalíme, přendáme na talířky a doplníme vhodným salátem.

 

Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem

4 porce

1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks sýra)

200 g dužiny nektarinky

2 šalotky

60 g Sedlčanského Modřenínu

lžička drceného pepře

máslo

2 lžíce medu

100 ml sladkého vína

Sedlčanský HermelínPostup:

1. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Nektarinky nakrájíme na kostičky a společně se šalotkou je krátce orestujeme na másle

2. Zalijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, nakonec přimícháme med.

2. Na každý Hermelín položíme pár plátků Modřenínu, přidáme podušené nektarinky, posypeme pepřem, zakryjeme plátkem pečicího papíru, a to celé zabalíme do alobalu.

3. Položíme na gril a pečeme z každé strany asi 5 – 7 minut.

 

Grilovaný Hermelín s citrony a česnekem

4 porce

1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks sýra + balíček grilovacího koření)

1 citron

1 větší česnek

4 větvičky tymiánu

olivový olej

sůl

Sedlčanský HermelínPostup:

1. Z česneku vyloupneme 2 stroužky, zbytek stroužků zabalíme do alobalu a upečeme nebo ugrilujeme. Upečený česnek necháme částečně zchladnout, stroužky vymáčkneme na prkénko a utřeme je se solí, lžící citronové šťávy vymačkané z poloviny citronu a grilovacím kořením na pastu.

2. Druhou polovinu citronu a zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky. Hermelíny potřeme vzniklou pastou, na každý položíme jeden plátek citronu, posypeme ho cukrem, přidáme plátky česneku, větvičky tymiánu a špetku nastrouhané citronové kůry.

3. Zakryjeme kouskem pečicího papíru, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany 5 – 7 minut.

 

Grilovaný Hermelín s bramborovými lupínky a pečenými plátky žampionů

4 porce

1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks sýra)

40 g bramborových lupínků

2 velké žampióny

50 ml olivového oleje

sůl

2 lžíce pokrájené pažitky

špetka mletého kmínu

špetka mletého pepře

Sedlčanský HermelínPostup:

1. Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky. Potom je zprudka opečeme na 2/3 olivového oleje, osolíme, opepříme a okmínujeme.

2. Hermelíny potřeme zbylým olejem, obalíme je v drcených bramborových lupíncích, poklademe žampiony, posypeme zbylými lupínky, zakryjeme plátkem pečicího papíru, a to celé zabalíme do alobalu.

3. Grilujeme z každé strany 5 – 7 minut

4. Hotové Hermelíny rozdělíme na talíře a posypeme čerstvou pažitkou.

 

Grilovaný Hermelín glazovaný černým pivem s perníkovou krustou

4 porce

1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks sýra)

50 g perníku na strouhání

1 lžíce nahrubo drceného pepře

40 g hnědého třtinového cukru

50 g másla

300 ml tmavého piva

sůl

Sedlčanský HermelínPostup:

1. Pivo nalijeme do rendlíku, přidáme cukr a svaříme asi na ¼ objemu. Poté přidáme polovinu másla a pozvolna svaříme do strupovité konzistence. Odstavíme a necháme lehce zchladnout. Na druhé polovině másla opražíme perník s pepřem do křupava.

2. Hermelíny rozložíme na alobal, potřeme sirupem z piva, posypeme perníkem, perník zakryjeme kouskem pečicího papíru.

3. Zabalíme do alobalu a grilujeme 5 – 7 minut z každé strany.

Rozdělíme na talíře a doplníme vhodnou přílohou, například grilovanými jablíčky.

 

Grilovaný Hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě

4 porce

1 x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks sýra)

4 lžičky dijonské celozrnné hořčice

2 větší cibule

60 g kompotovaných, čerstvých nebo mražených brusinek

3 lžíce oleje

2 lžíce hnědého cukru

200 ml světlého piva

sůl

Sedlčanský HermelínPostup:

1. V hluboké pánvi nahřejeme olej, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky. Jakmile cibule začne zlátnout, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Zalijeme pivem, podle chuti přisolíme a odstavíme.

2. Hermelíny potřeme hořčicí, posadíme do alobalu a na každý dáme ¼ cibule. Zakryjeme ji kouskem pečicího papíru a zabalíme do alobalu.

3. Dáme na gril a pečeme 5 – 7 minut z každé strany. Hotové sýry můžeme při podávání doplnit listy salátu a pečivem.

 

 

Sedlčanský HermelínPřejeme Vám dobrou chuť!

Více informací naleznete zde: www.sedlcansky.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy