REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé a jednoduché recepty pro nadšené hráče. Doplňte energii i během vypjatých turnajů!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hraní her na PC, stejně tak moderní sázení v online casinech, vyžaduje soustředění a perfektní strategii. K tomu všemu je ale třeba také pořádná dávka energie. O tom věděl už samotný hrabě a nadšený hráč karet John Montagu, který v 18. století vynalezl sendvič. V klidu se tak mohl nasytit, aniž by musel odcházet od své milované hry. V podobném duchu jsme přistupovali i my k výběru našich receptů.


Jelikož víme, že celá řada provozovatelů přijímá hráče z České republiky, aby si mohli vyzkoušet, co nabízejí zahraniční online casina, která jsou vždy licencována a provozována z exotického ostrova Curaçao, hledali jsme proto pokrmy, které vás zasytí, ale zároveň se při jídle budete moci soustředit na hru.

 

 

1. Jackpot ořechová tyčinka

Pokud chcete nabrat energii a řadíte se mezi milovníky ořechů, bude pro vás skvělou volbou Jackpot ořechová tyčinka. K její přípravě budete potřebovat:

  • ½ šálku ovesných vloček
  • ½ šálku mandlí či jiných ořechů
  • ¼ šálku sušeného ovoce (dle vlastního výběru)
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 lžíci medu

Všechny ingredience vložte do mísy a smíchejte. Postupně vytvarujte tyčinky do požadovaného tvaru a vyložte je na plech. Ten poté vložte do lednice, a to nejméně na 30 minut. Tyčinky jsou skvělou volbou pro všechny hráčov, kteří hledají kvalitní internetové casino a orientují se v oblasti hazardu. Sušené ovoce a semínka vám dodají energii a ořechy vám pomohou se lépe soustředit.

 

2. Smoothie pro zvýšení koncentrace

Nic vás nenakopne tak jako dobré smoothie. Pro jeho přípravu si nachystejte:

  • 1 zralý banán
  • ½ šálku borůvek
  • 1 šálek čerstvého špenátu
  • 1 lžíci chia semínek
  • 1 a ½ šálku mléka (lze zvolit i rostlinné mléko)

Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Ihned poté si můžete smoothie přelít do sklenice a pustit se do hraní.

 

3. Rychlý wrap s kuřecím masem a zeleninou

Pokud potřebujete opravdu zasytit, určitě vám zachutná klasika v podobě wrapu s kuřecím masem a zeleninou. Příprava vám navíc zabere jen pár minut. Potřebovat budete:

  • 1 celozrnný tortilla wrap
  • 100 g restovaných kuřecích prsou
  • 1 hrst ledového salátu
  • 2 rajčata
  • ¼ okurky
  • 2 lžíce řeckého jogurtu nebo majonézy
  • koření (sůl, pepř, kmín, kurkuma, červená paprika)

Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, okořeňte a orestujte. Připravte si tortilla wrap a potřete jej řeckým jogurtem nebo majonézou. Následně do něj naskládejte salát, nakrájená rajčata a okurku, a nakonec přidejte restovaná kuřecí prsa a zamotejte. Pro lepší chuť můžete wrap doplnit mozzarellou či jiným oblíbeným sýrem.

 

4. Lahodný tuňákový sendvič

Jak už jsme zmínili v úvodu, za zrodem sendviče stojí nadšený hráč karet, a proto jsme jej nemohli vynechat ani my. Konkrétně jsme zvolili lahodný tuňákový sendvič, s jehož přípravou strávíte maximálně pár minut. Připravte si:

  • 1 plechovku tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíci dijonské hořčice
  • 1 malou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malou mrkev
  • 2 plátky toustového chleba
  • pár listů salátu
  • rajčata a okurky nakrájené na plátky
  • sůl a pepř podle chuti

Nakrájejte cibuli nadrobno a nastrouhejte mrkev. Tuňáka vyndejte z plechovky a vložte do mísy. Přidejte k němu majonézu, dijonskou hořčici, cibuli, utřený česnek, mrkev a vše smíchejte dohromady. Směs ochutnejte a případně osolte a opepřete.

Připravte si dva plátky toustového chleba a opečte je v toustovači nebo na pánvi. Na jeden z plátků naskládejte listy salátu, okurku a rajče a přidejte připravenou směs s tuňákem. Vše překryjte druhým plátkem toustového chleba a nechte si chutnat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Kukuřice 4x jinak!

Měkká a sladká jádra kukuřice přidávají do receptů nezaměnitelnou chuť a texturu. Při vaření se kukuřice může využívat v různých formách – čerstvá, vařená, grilovaná nebo konzervovaná. Snášejí ji lidé, kterým vadí lepek, první zoubky si na kukuřičných křupkách brousí batolata, dospělí si bez popcornu nedovedou kino ani představit.

číst dále ...

Lektorka zdravého vaření radí: 5 tipů pro fresh start v novém roce

Konec roku byl protkaný cukrem a spoustou jídla, i když jsme v tom třeba byli nevinně. Cukroví na každém rohu, vaječný koňak, štola pěkně zasněžená moučkovým cukrem, sladký svařák na vánočním trhu, medovina, jako dárek od návštěvy bonboniéra. K tomu řízky, klobásky, tučné sýry a misky s brambůrkami. S blížícím se začátkem nového roku mnozí z nás cítíme, že bychom chtěli odstartovat nový rok zdravěji a cítit se energicky. Dobrá zpráva je, že stačí pár změn a brzy pocítíte výsledky.

číst dále ...

Měsíc šéfkuchařů nabídne pokrmy, které si už jindy v Praze nedáte

Šest pražských podniků, šest speciálních jídel – to je únorový měsíc šéfkuchařů, který nabídne nejen českou klasiku v moderním hávu, ale i mezinárodní gastronomii. Do měsíce šéfkuchařů, který bude probíhat po celý únor, se zapojily podniky Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory, Sia, Bistro Sisters nebo Cukrář Skála. Podniky umožní ochutnat pokrmy, jež v menu běžně nenabízí.

číst dále ...

Kombucha – nápoj nesmrtelnosti, který zpestří nejen suchý únor

Držíte letos suchý únor? Bezesporu je to skvělá volba pro naše tělesné i duševní zdraví. Bez alkoholu se zlepšuje spánek, soustředění a dost často i stav naší peněženky. Ale nabízí se otázka: Co pít, když nepiji? Když člověk nepije alkohol, má dost často omezený výběr – sladké limonády, ochucená nealko piva, a to je všechno. Co takhle zkusit Kombuchu? Nejen že skvěle chutná a není samý cukr, ale je plná antioxidantů a zdraví prospěšných látek. Je to vlastně fermentovaný čajový nálev, který má právě díky kvašení skvělou osvěžující chuť. Ráno nastartuje organismus a večer klidně nahradí drink. A to doslova.

číst dále ...

Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky

Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně do chvíle, kdy si v obchodě vyberete svůj sáček, ujde zrno a posléze mouka dlouhou cestu. Ta se často liší podle mlýna, kde dochází k mletí.

číst dále ...

Když zavřete vinaře a kuchaře spolu do sklepa…

…vykouzlí vinařskou kuchařku. Není nic nového na tom, že se vína liší region od regionu, doslova kopec od kopce a vinař od vinaře. Že má každý kuchař svůj nenapodobitelný rukopis a používá jinak jiné regionální suroviny, také nepřekvapí. Ale o to zajímavější dílo vznikne, když se tyto jedinečné projevy lidské nápaditosti spojí dohromady. A co teprve, kdy je těch vinařů a kuchařů dohromady 30.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků