REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá káva na zahřátí – INSTANT… třeba i s alkoholem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brrr… Zima je krásná, ale studenááá… A nejrychleji rozehřeje horký nápoj. Například káva nejen rozproudí krev, ale také dodá energii. Navíc si můžeme pomoci ještě alkoholem. U nás je oblíbená Alžírská káva, což je „Vídeň“ s vaječným koňakem, nebo káva s tuzemským rumem. Italové rádi přidávají mandlový likér amareto, v Mexiku třeba tequilu. A v Irsku vzniklo dnes již legendární spojení kávy a… irské whisky.


Irská káva je mezi kávami s alkoholem absolutní klasikou. Vznikla v roce 1942 a vlastně právě kvůli špatnému počasí. Historka vypráví, jak špatné počasí uvěznilo cestující na letišti irského přístavního města Foynes. Místního barmana Joa Sharidana napadlo povzbudit je kávou, do které pro zahřátí nalil pravou irskou whiskey. Tato improvizace měla velký úspěch. Když byl cestujícími dotázán, jestli jde o brazilskou kávu, odpověděl: „No, that’s Irish Coffee“. A zrodila se světová legenda. Irská káva má dokonce svůj svátek, a to 25. ledna.

 

Recept je jednoduchý (po kliknutí na jeho název se otevře podrobný recept):

 

A protože jsme promrzlí, z instantní kávy bude hotová nejrychleji. Vyzkoušejte novinku Jacobs Intense, která vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení. Obsahuje 100 % kávových zrn a je vyráběna speciální metodou sušení mrazem, tzv. lyofilizací. (200 g balení stojí 199,90 Kč)

 

 

Více na www.kavajacobs.cz

 

O společnosti Jacobs Douwe Egberts CZ:

JACOBS DOUWE EGBERTS CZ je součástí JDE Peet’s, největší světové společnosti zabývající se kávou a čajem. Samotná značka Jacobs má více než stoletou tradici. Kromě značky Jacobs patří do portfolia JDE CZ také prémiová značka L´OR, Tassimo a také Pickwick. Jeden z výrobních závodů instantních specialit se nachází ve Valašském Meziříčí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy