REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybářské menu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menu – předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!


Aperitiv:

Fernet

Předkrm:

Kapr v aspiku (filátka z kapra ozdobená zeleninou, přelitá vývarem smíchaným s aspikem, v lednici ztuhnutá)

bílé víno: Chardonnay, oblast …… , ročník …..

Polévka:

Slepičí vývar s masem a nudlemi (chutný vývar ze slepice, zeleniny a koření, servírovaný s vložkou slepičího masa a nudlemi)

bílé víno: Chardonnay, oblast …… , ročník …..

Hlavní chod:

1) Filátka ze pstruha na másle (vykostěné filety ze pstruha zprudka opečené na másle a tymiánu dozlatova), bramborové pyré (bramborové pyré je velmi jemná kaše připravená z uvařených brambor, másla a mléka)

bílé víno: Chardonnay, oblast …… , ročník …..

2) Štika na mandlích (rychlá minutka; porce štiky obalené ve vajíčku, opečené na oleji, servírované přelité máslem s podušenými mandlemi), smažené bramborové hranolky (smažené bramborové krokety ve tvaru válečků, kuliček či malých placek), lehký míchaný zelninový salát (salát připravený z koleček okurek, paprik a rajčat, přelitý jednoduchou sladkokyselou zálivkou)

bílé víno: Chardonnay, oblast …… , ročník …..

Dezert:

Sýrová roláda (ze dvou balíčků plátkového sýra, šunky a pikantní náplně připravená chutná roláda) s bílým pečivem

červené víno: Frankovka, oblast …… , ročník …..

Borůvkový koláč , sekt (demi-sec) a káva

Digestiv:

Rum

Fernet

Vodka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy