REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybářské menu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menu – předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!


Aperitiv:

Fernet

Předkrm:

Kapr v aspiku (filátka z kapra ozdobená zeleninou, přelitá vývarem smíchaným s aspikem, v lednici ztuhnutá)

bílé víno: Chardonnay, oblast …… , ročník …..

Polévka:

Slepičí vývar s masem a nudlemi (chutný vývar ze slepice, zeleniny a koření, servírovaný s vložkou slepičího masa a nudlemi)

bílé víno: Chardonnay, oblast …… , ročník …..

Hlavní chod:

1) Filátka ze pstruha na másle (vykostěné filety ze pstruha zprudka opečené na másle a tymiánu dozlatova), bramborové pyré (bramborové pyré je velmi jemná kaše připravená z uvařených brambor, másla a mléka)

bílé víno: Chardonnay, oblast …… , ročník …..

2) Štika na mandlích (rychlá minutka; porce štiky obalené ve vajíčku, opečené na oleji, servírované přelité máslem s podušenými mandlemi), smažené bramborové hranolky (smažené bramborové krokety ve tvaru válečků, kuliček či malých placek), lehký míchaný zelninový salát (salát připravený z koleček okurek, paprik a rajčat, přelitý jednoduchou sladkokyselou zálivkou)

bílé víno: Chardonnay, oblast …… , ročník …..

Dezert:

Sýrová roláda (ze dvou balíčků plátkového sýra, šunky a pikantní náplně připravená chutná roláda) s bílým pečivem

červené víno: Frankovka, oblast …… , ročník …..

Borůvkový koláč , sekt (demi-sec) a káva

Digestiv:

Rum

Fernet

Vodka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy