REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybářské menu I.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menu vhodné pro slavností setkání rybářů, milovníků rybí kuchyně.


Menu – předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Aperitiv:

Borovička nebo gin

Předkrm:

Candát v aspiku (filety z candáta povařené v kořeněném nálevu spolu se zeleninou, ozdobně vyskládané pokladené kolečky vajíček, okurky, kousky kapie a petrželky, zalité aspikem, servírovaní nakrájené na plátky)

bílé víno: Rýnský ryzlink, oblast …… , ročník …..

Polévka:

Hráškový krém (jemný krém z mraženého a pak povařeného hrášku, zjemněný máslem, servírovaný s kousky opečené housky, posypaný nastrouhaným parmazánem)

bílé víno: Rýnský ryzlink, oblast …… , ročník …..

Hlavní chod:

Kapr po burgundsku (porce kapra položené v zapékací misce na vrstvě šalotky a hub, zalité bílým vínem a v troubě zapečené přelité smetanovým krémem)

smažené bramborové krokety (usmažené bramborové krokety ve tvaru válečků, kuliček či malých placek)

červené víno: Rulandské červené, oblast …… , ročník …..

Dezert:

Sýrová mísa (mísa vyskládaná několika druhy sýrů, zdobená ořechy a ovocem),

Rulandské červené, oblast …… , ročník …

Ořechové závin , sekt (demi-sec) a káva

Digestiv:

Vodka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy