REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařená, dušená

Ananasové rizoto

Exotické rizoto s ananasem, limetkou, slunečnicovými semínky a mátou.

Arabské špagety

Těstoviny pro vegetariány, uvařené špagety přelité smetanovou omáčkou, ozdobené praženými mandlemi.

Baklažány na smetaně

V mouce obalené a pak orestované baklažány, nakonec podušené ve smetaně.

Bazalkovošpenátové noky

Noky ze špenátu, bazalky, mouky, vajec a dalších ingrediencí, vařené doměkka, podávané pokapané olejem.

Bílý chřest s máslovou omáčkou

Uvařený chřest servírovaný s bílou omáčkou připravenou ze zeleninového vývaru, bílého vína, estragonu, másla …

Boloňský fenykl s červenou cibulí

Fenykl podušený s červenou cibulí, česnekem, chilli papričkou, rajčaty, kořením a bílým vínem.

Bramborové halušky se zelím a cizrnou

Z bramborového těsta připravené halušky uvařené v osolené vodě, servírované s předem uvařenou cizrnu a kysaným zelím, porce ozdobené orestovanou cibulkou.

Bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou

Brambory jsou v kuchyni opravdu univerzální. Lze je smažit, péct, vařit, odšťavnit apod., stejně tak je můžete připravit na slaný či sladký způsob. Nenechte se odradit dlouhým názvem receptu, příprava je totiž až překvapivě jednoduchá.

Bramborové ragú

Brambory dušené s cibulí, mrkví a hráškem, podávané se zakysanou smetnou.

Bramborový guláš s brokolicí

Guláš z brambor, paprik, cibule, brokolice a cherry rajčat.

Brokolicové rizoto

Rizoto s vložkou brokolice, kuřecího masa a koření, servírované posypané strouhaným sýrem a sekanou pažitkou, ozdobené červenou paprikou.

Brynzové pirohy

Těsto z brambor plněné náplní z brynzy a bylinek.

Bulgur s cuketou, ricottou a bazalkou

Uvařený bulgur servírovaný promíchaný s kousky opečeného krůtího masa, orestovanými kousky cukety, mátou, bazalkou, chřestem…

Bulgur s houbami

Uvařený bulgur promíchaný s podušenou zeleninou a houbami, dochucený pepřem, solí, petrželkou a utřeným česnekem.

Bylinkové lečo

Na olivovém oleji opečená zelenina, doplněná o nasekané bylinky, zalitá vývarem a podušená doměkka.

Celer dušený se šunkou

Povařený celer, nakrájený na kolečka, opečený na másle, přelitý vývarem a podušený spolu se šunkou.

Cizrnový guláš se zeleninou

Zelenina podušená na cibulovém základě spolu s cizrnou.

Cukety plněné mletým masem

Podušené cukety naplněné směsí z mletého masa, cibule a rajčat, dochucené zakysanou smetanou.

Čajot na červeném víně

Podušený čajot servírovaný na sladko.

Černý kořen á la Ristori

V okyselené vodě povařené špalíčky černého kořene, měkké chvíli orestované na másle spolu se žampiony, směs servírovaná například s vařenými brambory jako lehký zdravý oběd.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy