REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařená, dušená

Ananasové rizoto

Exotické rizoto s ananasem, limetkou, slunečnicovými semínky a mátou.

Arabské špagety

Těstoviny pro vegetariány, uvařené špagety přelité smetanovou omáčkou, ozdobené praženými mandlemi.

Baklažány na smetaně

V mouce obalené a pak orestované baklažány, nakonec podušené ve smetaně.

Bazalkovošpenátové noky

Noky ze špenátu, bazalky, mouky, vajec a dalších ingrediencí, vařené doměkka, podávané pokapané olejem.

Bílý chřest s máslovou omáčkou

Uvařený chřest servírovaný s bílou omáčkou připravenou ze zeleninového vývaru, bílého vína, estragonu, másla …

Boloňský fenykl s červenou cibulí

Fenykl podušený s červenou cibulí, česnekem, chilli papričkou, rajčaty, kořením a bílým vínem.

Bramborové halušky se zelím a cizrnou

Z bramborového těsta připravené halušky uvařené v osolené vodě, servírované s předem uvařenou cizrnu a kysaným zelím, porce ozdobené orestovanou cibulkou.

Bramborové ragú

Brambory dušené s cibulí, mrkví a hráškem, podávané se zakysanou smetnou.

Bramborový guláš s brokolicí

Guláš z brambor, paprik, cibule, brokolice a cherry rajčat.

Brokolicové rizoto

Rizoto s vložkou brokolice, kuřecího masa a koření, servírované posypané strouhaným sýrem a sekanou pažitkou, ozdobené červenou paprikou.

Brynzové pirohy

Těsto z brambor plněné náplní z brynzy a bylinek.

Bulgur s houbami

Uvařený bulgur promíchaný s podušenou zeleninou a houbami, dochucený pepřem, solí, petrželkou a utřeným česnekem.

Bylinkové lečo

Na olivovém oleji opečená zelenina, doplněná o nasekané bylinky, zalitá vývarem a podušená doměkka.

Celer dušený se šunkou

Povařený celer, nakrájený na kolečka, opečený na másle, přelitý vývarem a podušený spolu se šunkou.

Cizrnový guláš se zeleninou

Zelenina podušená na cibulovém základě spolu s cizrnou.

Cukety plněné mletým masem

Podušené cukety naplněné směsí z mletého masa, cibule a rajčat, dochucené zakysanou smetanou.

Čajot na červeném víně

Podušený čajot servírovaný na sladko.

Černý kořen á la Ristori

V okyselené vodě povařené špalíčky černého kořene, měkké chvíli orestované na másle spolu se žampiony, směs servírovaná například s vařenými brambory jako lehký zdravý oběd.

Čočkové ragú

Červená čočka podušená na cibulce spolu s rajčaty, rajčatovým pyré a dalšími ingrediencemi.

Dubákové rizoto

Recept inspirovaný italskou kuchyní, lze však připravit z ryze českých surovin, snad kromě toho parmezánu, ten však lze, pokud nebude zbytí, nahradit jiným tvrdým sýrem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy