smažená, fritovaná
Bramboráčky z ovesných vloček
Bramboráčky z mrkve, brambor a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané s ochucenou jogurtovou omáčkou.
Bulgurová kroketa se sýrem
Tip na vegetariánský teplý chod z dílny Menu Gold. Povařená čočka a bulgur obojí smíchané s nasekanou zeleninou, vejci a nastrouhaným sýrem, směs obalená v trojobalu a usmažená ve formě kroket.
Celer smažený se šunkou
V celku uvařený celer, nakrájený na plátky, obalený a usmažený do zlatova.
Celeráčky
Placičky z celeru, mouky, vajec, vody a koření, usmažené dozlatova.
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.
Celerové placičky
Chutné smažené placky ze strouhaného celeru a dalších surovin. Skvělé s vařenými brambory, nebo samotné, se zeleninovým salátem.
Celerové řízky II.
Povařené plátky celeru obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.
Celerové smaženky
Jednoduchý recept na celerové placky z cibule, vejce, strouhanky a sýra.
Cuketové karbanátky
Smažené karbanátky připravené z dužiny cukety, ovesných vloček, tvrdého sýra, salámu, vejce a dalších ingrediencí.
Cuketové placičky
Placičky z nastrouhané cukety, mouky, vejce, strouhaného sýra, měkkého salámu a koření, usmažené dozlatova.
Cuketové placičky s kysaným zelím
Další recept na zpracování oblíbených cuket. Jde o placky (někde se jim říká cuketové zelňáky) opečené na pánvi na oleji připravené z nastrouhané cukety, kysaného zelí, slaniny, cibule, vejce, česneku, bylinek a koření.
Cuketové placičky s rajčaty
Plátky cukety plněné mozzarellou s bazalkovým pestem, obalené v pivním těstíčku, smažené dozlatova.
Cuketové placičky se salátem
Placičky z nastrouhané cukety, mouky, vajec, citronové kůry, kopru a lístků máty, usmažené dozlatova, servírované s ochuceným rukolovým salátem a kozím sýrem, posypaným pepřem.
Cuketové placky
Placky připravené z nastrouhané cukety, hladké mouky a vajíček, ochucené majoránkou solí a česnekem.
Cuketové placky II.
Placky připravené z nastrouhané cukety, mouky, mléka, vajec a kukuřice, usmažené dozlatova, podávané s omáčkou tzatziki.
Cuketovo-pórkové lívanečky
Slané lívanečky s pórkem a cuketou. Dochucené petrželkou a česnekem. A pak osmažené a podávané s libovolnou přílohou.
Čočkové karbanátky
Říká se, že chcete-li oplývat v následujícím roce penězi, nesmí chybět v novoročním menu nějaké jídlo z čočky. Ať už tomu věříte, nebo ne, na našich čočkových karbanátcích si můžete pochutnat naprosto kdykoliv. Základem je čočka zelená, která je chuťově naprosto delikatesní. Můžete v ní cítit třeba oříšky. Mohou ji konzumovat také diabetici a jedním z největších zdravotních benefitů této luštěniny je snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi. Když ji navíc zkombinujete s vhodnými surovinami, jaké jsou v našem receptu, získáte plnohodnotný pokrm, který navíc skvěle chutná.
Dýně smažená v těstíčku
Plátky dýně obalené v těstíčku a usmažené dozlatova.
Fazolové karbanátky
Karbanátky z uvařených a umletých fazolí smíchaných s moravským uzeným, obalené v trojobalu, smažené na oleji dozlatova.
Houbovo-cuketové lívanečky
Smažené lívanečky s houbami orestovanými na oleji nebo sádle, uzeným masem, strouhanou mladou cuketou. Zahuštěné žitnou moukou.
reklama