REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažená, fritovaná

Bramboráčky z ovesných vloček

Bramboráčky z mrkve, brambor a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané s ochucenou jogurtovou omáčkou.

Bulgurová kroketa se sýrem

Tip na vegetariánský teplý chod z dílny Menu Gold. Povařená čočka a bulgur obojí smíchané s nasekanou zeleninou, vejci a nastrouhaným sýrem, směs obalená v trojobalu a usmažená ve formě kroket.

Celer smažený se šunkou

V celku uvařený celer, nakrájený na plátky, obalený a usmažený do zlatova.

Celeráčky

Placičky z celeru, mouky, vajec, vody a koření, usmažené dozlatova.

Celerové placičky

Chutné smažené placky ze strouhaného celeru a dalších surovin. Skvělé s vařenými brambory, nebo samotné, se zeleninovým salátem.

Celerové řízky II.

Povařené plátky celeru obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Celerové smaženky

Jednoduchý recept na celerové placky z cibule, vejce, strouhanky a sýra.

Cuketové karbanátky

Smažené karbanátky připravené z dužiny cukety, ovesných vloček, tvrdého sýra, salámu, vejce a dalších ingrediencí.

Cuketové placičky

Placičky z nastrouhané cukety, mouky, vejce, strouhaného sýra, měkkého salámu a koření, usmažené dozlatova.

Cuketové placičky s kysaným zelím

Další recept na zpracování oblíbených cuket. Jde o placky (někde se jim říká cuketové zelňáky) opečené na pánvi na oleji připravené z nastrouhané cukety, kysaného zelí, slaniny, cibule, vejce, česneku, bylinek a koření.

Cuketové placičky s rajčaty

Plátky cukety plněné mozzarellou s bazalkovým pestem, obalené v pivním těstíčku, smažené dozlatova.

Cuketové placičky se salátem

Placičky z nastrouhané cukety, mouky, vajec, citronové kůry, kopru a lístků máty, usmažené dozlatova, servírované s ochuceným rukolovým salátem a kozím sýrem, posypaným pepřem.

Cuketové placky

Placky připravené z nastrouhané cukety, hladké mouky a vajíček, ochucené majoránkou solí a česnekem.

Cuketové placky II.

Placky připravené z nastrouhané cukety, mouky, mléka, vajec a kukuřice, usmažené dozlatova, podávané s omáčkou tzatziki.

Cuketovo-pórkové lívanečky

Slané lívanečky s pórkem a cuketou. Dochucené petrželkou a česnekem. A pak osmažené a podávané s libovolnou přílohou.

Dýně smažená v těstíčku

Plátky dýně obalené v těstíčku a usmažené dozlatova.

Fazolové karbanátky

Karbanátky z uvařených a umletých fazolí smíchaných s moravským uzeným, obalené v trojobalu, smažené na oleji dozlatova.

Houbovo-cuketové lívanečky

Smažené lívanečky s houbami orestovanými na oleji nebo sádle, uzeným masem, strouhanou mladou cuketou. Zahuštěné žitnou moukou.

Chřes v těstíčku s pikantní holandskou omáčkou

Povařený chřest obalený v ochuceném těstíčku a usmažený dozlatova, servírovaný s holandskou omáčkou.

Kapusta jako mozeček II.

Povařená kapusta, na drobno nasekaná, podušená na cibulce a rozpuštěné slanině, promíchaná s vejci.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy