REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

orestovaná, opečená na oleji

Baklažány po mlynářsku

Oloupané baklažány nakrájené na plátky, lehce osolené, odležené v chladu, poté osušené, poprášené hladkou moukou a pak opečené na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, nakonec potřené utřeným česnekem a posypané nasekanou petrželkou, podávané s krajíčkem chleba.

Balkánské placičky

Nastrouhané brambory promíchané s balkánským sýrem, opečené na oleji ve tvaru plecek.

Bramboráčky s cuketou a uzeným masem

Nastrouhané brambory a cukety smíchané s kostičkami uzeného masa, vajíčky, pepřem a solí, usmažené na oleji.

Bramborová omeleta

Uvařené, na plátky nakrájené brambory zapečené na pánvi s cibulí, slaninou a vejci.

Bramborová omeleta III.

Plátky vařených brambor zapečené v pánvi s cibulí, pórkem, salámem, rajčaty a ochucenými rozšlehanými vejci.

Bramborové placky se špenátem

Nejlépe z den předem uvařených brambor připravené placky, servírované naplněné podušeným špenátem a zdobené pažitkou.

Brokolicové karbanátky

Karbanátky z brokolice, anglické slaniny a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.

Brokolicové karbanátky s kukuřicí

Placky z povařené kukuřice smíchané s vejci, kukuřicí a dalšími ingrediencemi, opečené na oleji dozlatova.

Bulgur se Šmakounem a zeleninou

Bulgur s mrkví, červenou paprikou, pórkem, cibulí a kostičkami Šmakouna. Tip na rychlý a lehký oběd nebo večeři.

Celerové lívance

Nastrouhaný syrový celer, promíchaný s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem, opečený ve tvaru lívanců.

Cizrnové kari

Uvařená cizrna restovaná s cibulí, česnekem, kořením a dalšími ingrediencemi, servírovaná posypaná na drobno nasekaným čerstvým koriandrem.

Cuketová omeleta

Vaječná omeleta s orestovanými cuketami a bylinkami.

Cuketové placičky II.

Placičky z nastrouhané cukety, eidamu, cibule, česneku, mouky, vajec, klobásy a koření, usmažené dozlatova.

Domácí veganské Hot dogy

Recept z veganské kuchařky. jde o zeleninu uvařenou v páře, rozmixovanou, smíchanou s ovesnou moukou, výsledné “párky” pak ugrilované nebo opečené na pánvi.

Fenykl po boloňsku

Na nudličky nakrájený fenykl, povařený pak orestovaný na oleji, servírovaný podlitý rajskou omáčkou a posypaný nastrouhaným sýrem.

Hrachové karbanátky

Karbanátky připravené z máčeného a pak uvařeného hrachu, osmažené cibulky, ovesných vloček, vejce, strouhanky, česneku a koření, máčené v rozšlehaném vejci a strouhance, usmažené na oleji dozlatova.

Chřestové ragú

Na malé kostičky nakrájený chřest, paprika a cuketa, zelenina orestovaná doměkka, ochucená česnekem, pepřem a solí. Chutná zeleninová příloha k různě upraveným masům, nebo i samostatný vegetariánský chod servírovaný například s tvarohovými knedlíky připravenými na slano.

Kapustové omelety

Spařená a umletá kapusta usmažená spolu s cibulí na másle, promíchaná ze sněhem z bílků a strouhankou, upečená ve tvaru omelet, servírovaná zatočená plněná smaženými vejci.

Květákové bramboráky

Zeleninové placky s anglickou slaninou nebo měkkým salámem.

Květákové placičky

Osmažené placičky z kousků květáku a dalších ingrediencí, ochucené kousky šunkového salámu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy