restované, opečené na sucho nebo oleji
Bedla na kmíně
Na oleji orestované klobouky bedel dochucené kmínem, mletým pepřem a solí.
Bedly v koření
Na pánvi v oleji a sádle ochuceném kořením opečené klobouky bedel, servírované na krajících čerstvého chleba.
Bělolanýž na slanině
Jedná se o starý pastýřský recept, známé je využití bělolanýže spíše jako koření do pokrmů. Nezkušení houbaři mohou zaměnit bělolanýž za některý druh pestřeců, které jsou jedovaté!
Čína z václavek
Na pánvi orestované, povařené, pak v těstíčku marinované, václavky spolu se zeleninou.
Čínská směs s líhou klubčitou
Mezi praktickými houbaři nedoceněná a také málo známá houba je právě líha klubčitá, z které je tento recept.
Hlíva ústřičná s kuskusem
Netradiční, chuťově výborný pokrm z receptáře pana Marounka.
Holubinky na přírodní způsob
Holubinka namodralá, mandlová či nazelenalá patří k nejchutnějším holubinkám. Skvělé jsou například jejich opečené klobouky na přírodní způsob.
Houbové bramboráčky
Z podušených hub, syrových brambor, mouky, vejce a dalších surovin připravená směs, ta usmažená v lívanečníku ve formě bramboráčků.
Houbové placky
Palačinkové těstíčko promíchané s podušenými houbami a šunkou, usmažené na pánvi na tuku ve tvaru placek.
Houbové škvarky
Malé kousky masitých hub opečené na sádle, dochucené kmínem, pepřem a solí.
Houbový bramborák
Jedna z variant na chutné bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, hladké mouky, česneku, vejce a koření.
Houby na čínský způsob
Pikantní úprava hub s tvrdší a pevnou konzistencí. Vhodná na tento recept je například hlíva, václavky, líhy.
Knedlíky s houbami a vejci
Když rostlo málo hub, letošní rok je toho místy příkladem, naše babičky houbovou smaženici nastavovaly a to krupicí, kroupami, či uvařenými brambory, prostě co dům dal. Oblíbené pak byly také houskové knedlíky, ty mohou být spolu s houbami a vejci servírované jak na oběd, tak na večeři, jen stačí si s nimi v kuchyni trochu pohrát. :D
Omeleta s houbami
Vaječné omelety plněné směsí z hub a kobásy.
Omelety plněné houbami
Omelety plněné houbami a špenátem, servírované přelité jogurtovou omáčkou.
Palačinky s liškami
Palačinky potřené ochucenou zakysanou smetanou a pokladené orestovanými houbami.
Ryzec syrovinka pečený na tálku
Tuhle houbu sbírali už naši předkové. Pastevci ji opékali navlečenou spolu s cibulí a slaninou nad ohněm, babičky ji pak pekly na sucho na kamnech.
Ryzec syrovinka s anglickou slaninou
Na pánvi na slanině a cibuli podušené plátky syrovinky, ke konci doplněné anglickou slaninou a ochucené kořením.
Smrže na čínský způsob
V celku zprudka opečené smrže spolu s pokrájeným pórkem, cuketou a paprikami, dochucené zázvorem, rýžovým vínem a česnekem, servírované promíchané a prohřáté s povařenými čínskými nudlemi.
Syrovinky na šalotce s uzeným masem
Syrovinky mají nezaměnitelnou kořeněnou chuť, Kombinace se šalotkami a uzeným masem skvěle ladí. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!
- 1
- 2
- Následující
reklama