REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené, smažené

Špagety se zeleninou a houbami

Uvařené špagety servírované s na másle orestovanými houbami, celerem, paprikou, cibulí a kukuřicí.

Špagety se žampióny a hráškem

Jedna z mnoha variant, jak připravit chutné špagety. Těstoviny podle tohoto receptu jsou ochucené plátky žampionů, slaninou, hráškem… a samozřejmě nastrouhaným sýrem.

Špagety v omáčce z brokolice a sýra

Celozrnné nebo i obyčejné špagety uvařené ve slané vodě, servírované se sýrovou omáčkou a růžičkami uvařené brokolice.

Špenátové ravioli

Domácí vařené ravioli naplněné špenátovou náplní a pokapané olejem, zdobené bazalkou.

Špenátové ravioly

Ravioly plněné špenátovou směsí, uvařené, při podávání pokapané máslem a posypané parmazánem.

Šunkové mušličky s pórkem

Těstoviny uvařené “al dante” čili “na skus”, smíchané se šunkou a pórkovou omáčkou.

Tábornické špagety

Do měkka uvařené špagety promíchané se směsí z cibule, česneku, konzervy ďábelských toustů, nebo Luncheon meatem, tabasca, kečupu, mleté papriky pálivé, pepře a soli, servírované ozdobené kolečky papriky a cibule, nebo nastrouhaným sýrem.

Tagliatelle s cuketou a hráškem

Vařené těstoviny servírované s omáčkou z bazalkového pyré, smetany a dalších ingrediencí.

Tagliatelle s hráškovým pestem

Na skus uvařené italské těstoviny tagliatelle, servírované promíchané s hráškovo-smetanovým pestem, ozdobené nastrouhaným parmazánem a pár kuličkami hrášku.

Tagliatelle s olivami a Otmou

Těstoviny jako party chuťovku? Vlastně proč ne! Jsou připravené do 30 minut a určitě zaženou hlad. Připravte například Tagliatelle, což jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine.

Těstovinová pánev

Uvařené těstoviny (pene), opečené na oleji spolu se zeleninou a kolečky klobásy.

Těstovinové lasturky s masovou omáčkou

Uvařené těstoviny zalité omáčkou z mletého hovězího masa, rajčat, hrášku, vína a smetany.

Těstoviny na italský způsob

Recept inspirovaný italskou kuchyní. Jde o rajčatový základ dochucený cukrem, kořením a bylinkami, do kterého nakonec zamícháme uvařené těstoviny, které v omáčce jen krátce prohřejeme. Pokrm do 30 minut!

Těstoviny s bazalkovým pestem

Libovolné těstoviny uvařené v mírně osolené vodě tzv. na skus, promíchané s domácím pestem vyrobeným z olivového oleje, ořechů, listů bazalky …

Těstoviny s gorgonzolou

Gorgonzola má výraznou a slanou chuť a těstoviny skvěle ochutí. Jde o recept inspirovaný klasickou italskou kuchyní.

Těstoviny s houbami

Uvařené těstoviny promíchané s houbovo-rajčatovou směsí.

Těstoviny s houbami II.

Chutná úprava hub na italský způsob. Nejlepší je na tento recept použít hřibovité houby.

Těstoviny s houbovou omáčkou

S těstovinami jde všechno snadno a rychle! Snadno se připravují, jsou rychle hotové, sluší jim jednoduchá úprava a také jejich výroba je dosti nenáročná. Vyzkoušejte tento recept na těstoviny s houbami podušenými se zakysanou smetanou, pažitkou a majoránkou.

Těstoviny s italským speckem a sýrem Nustral

Těstoviny penn, kolínka, nebo jiné vhodné těstoviny uvařené doměkka, servírované se sýrovým krémem ozdobené na máslem opečenými kousky italského specku.

Těstoviny s krevetami

Ochucené vařené těstoviny kečupem a provensálským kořením, promíchané s krevetami a paprikou, posypané parmazánem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy