vařené
Dušené hovězí z pomalého hrnce
V celku uvařené hovězí hrudí v pomalém hrnci, obložené zeleninou, podlité vývarem nebo vínem.
Hovězí guláš V.
Hovězí kližka dušená na restované cibuli spolu s kmínem, mletou paprikou, majoránkou a stroužkem česneku. Podlévaná hovězím bujónem.
Hovězí maso s rajskou omáčkou
Uvařené hovězí maso servírované přelité rajskou omáčkou.
Hovězí maso vařené
V celku uvařené hovězí přední bez kosti. Základní recept.
Hovězí na červeném víně s bramborovým pyré a restovanou zeleninou
Česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila i letos voňavé sezónní recepty. Máme tu jeden podzimní na vařené hovězí maso servírované po plátcích hojně přelité šťávou, spolu s bramborovým pyré a blanšírovanou – restovanou zeleninou.
Hovězí na majoránce
Hovězí přední povařené s kořenovou zeleninou, servírované podlité omáčkou z vývaru.
Hovězí po burgundsku II.
Na kostky nakrájené hovězí zadní, vařené se zeleninou doměkka.
Hovězí v okurkové omáčce
Hovězí přední uvařené v osolené vodě s kořenovou zeleninou, servírované pokrájené na plátky, zalité smetanovou omáčkou s vložkou kyselé okurky.
Hovězí žebro vařené
Vařené hovězí maso je vhodné k podušené zelenině nebo k teplým omáčkám.
Jazyk s mandlovou omáčkou
Hovězí vařený jazyk v omáčce z mandlí, másla a červeného vína.
Maďarský kotlíkový guláš – Bogrács gulyás
Guláš připravený v kotlíku venku v přírodě určitě patří mezi oblíbené pokrmy vařené v přírodě vůbec. Tento recept je na variantu hovězího guláše z maďarské kuchyně, tedy na povařené kostky hovězí kližky spolu s brambory, kousky uzeného bůčku, se zeleninou, klobáskou…
Pikantní guláš z kližky
Tak trochu netradiční guláš, uvařený bez použití mleté papriky, přesto vynikající, servírovaný s vložkou žampionů, zelených fazolek a proužků masité papriky.
Pomalené telecí plátky na cibuli a cideru
Příprava pokrmu v pomalém hrnci. Tentokrát zde máme orestované telecí plátky pomalu vařené ve vývaru ochuceném worcestrem, sojovkou, ciderem, cibulí ….
Ragú z jazyka na víně
Kostičky uvařeného hovězího jazyka servírované smíchané s hustou omáčkou z cibulového základu, žampiónů, mrkve … a madeiry.
Vařené hovězí s pepřovou omáčkou
Zadní hovězí povařené se zeleninou, servírované na plátky s pikantní smetanovou omáčkou a kousky zeleniny.
reklama