REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Hovězí maso na křemenáčích

Kostky pokrájené hovězí kližky podušené spolu s houbami ve vodě nebo vývaru, vývar dochucený kořením a bylinkami. Maso servírované se zahuštěnou omáčkou připravenou zredukováním vývaru.

Hovězí maso na majoránce

Hovězí maso nakrájené na nudličky, zprudka orestované na cibulovém základu, ochucené majoránkou a podušené doměkka.

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso přední nakrájené na kousky, okořeněné pepřem a podušené na cibulce

Hovězí maso na žampionech

Kousky dušeného masa zalité nahnědlou omáčkou s houbami.

Hovězí maso po orientálsku

Nízký roštěnec nakrájený na nudličky, naložený v rozšlehaném vejci se solamylem a trošce mletého zázvoru, poté zprudka orestovaný na sádle spolu s vložkou spařeného hlávkového zelí a sterilizované papriky, ochucený směsí ze sójové omáčky, bílého vína, vývaru, prolisovaného česneku, cukru a soli.

Hovězí maso s jablky

Plátky hovězího masa podušené na cibulovém základě s paprikou, rajčaty a nakrájenými jablky.

Hovězí maso s vinnou omáčkou

Plátky hovězího masa dušené ve vinné směsi doměkka, při podávání zdobené strouhanýmsýrem.

Hovězí maso s vůní orientu

Hovězí maso nakrájené na kostky, marinované, podušené na cibulovém základu doměkka.

Hovězí maso se šunkovou směsí

Podušené kostky hovězího předního servírované pokryté šunkovou směsí připravenou z orestované cibulky, plátků hub, nudliček papriky a šunky.

Hovězí maso špikované párky

Hovězí maso prošpikované párky, dušené na cibulovém základě s dalšími ingrediencemi.

Hovězí maso v pórku

Kostky libového hovězího masa podušené na cibulce spolu s pórkem nakrájeným na kolečka.

Hovězí maso v zázvorové omáčce

Hovězí roštěná nakrájená na kostky, naložená ve směsi cibule, česneku, zázvoru, chilli a soli, restovaná na oleji, nakonec podušená s pórkem a rajčaty v hovězím vývaru.

Hovězí minutkový guláš

Hovězí roštěná nakrájená na nudličky, orestovaná na cibulovém základu ochuceném mletou sladkou i pálivou paprikou, pak podušená společně s kečupem, sterilizovanou paprikou a hráškem, dochucená solí.

Hovězí na červeném víně

Opečené hovězí zadní, podušené na cibulovém základě spolu se švestkovou šťávou, červeným vínem, rajčatovým protlakem a skořicí, servírované s podušenou šalotkou a švestkami.

Hovězí na houbách

Na kostky nakrájené hovězí zadní, podušené spolu s cibulí orestovanou na slanině a houbami, zalité hovězím vývarem.

Hovězí na houbách II.

Na nudličky pokrájené hovězí zadní, podušené spolu se sušenými houbami a dalšími ingrediencemi doměkka, podlité houbovým vývarem.

Hovězí na houbách s kapií

Další inspirace na dušené hovězí maso, tentokrát obohacené o plátky hub a kousky kapií. Jako příloha se hodí dušená rýže, ale také vařené brambory či bramborová kaše.

Hovězí na hřebíčku

Libové hovězí přední prošpikované slaninou, opečené ze všech stran a pak podušené podlité vínem a vývarem.

Hovězí na jalovci s vínem

Kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě s vínem a dalšími ingrediencemi doměkka.

Hovězí na meruňkách

Prošpikované hovězí zadní opečené, podlité vodou a pak podušené doměkka, servírované s omáčkou z výpeku doplněnou kostičkami slaniny a meruňkami.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy