REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Dušené hovězí maso s hráškem

Menší kostky libového hovězího masa podušené na cibulce spolu s rajčatovým protlakem, hráškem a feferonkou.

Dušené hovězí na česneku

Na kostky nakrájené hovězí zadní, osolené, potřené prolisovaným česnekem, odleželé, zprudka opečené, pak podušené doměkka.

Dušené hovězí s mrkví a hráškem

Plátky kýty opečené na sádle, pak podušené ve vývaru, ke konci přípravy doplněné o vařenou sladkou mrkev a hrášek.

Dušené hovězí s paprikami

Hovězí maso podušené na cibulovém základě doměkka spolu s orestovanými paprikami.

Flamendr z hovězího masa

Zadní hovězí maso nakrájené na nudličky, podlité pivem a dušené doměkka s paprikou, feferonkou, česnekem, pórkem, salámem a párkem.

Florentské roštěnky

Prošpikované plátky masa podušené na víně s česnekem, citronovou kůrou a špetkou zázvoru.

Guláš “Chorizo”

Na sádle orestované kostky masa a plátky cibule s česnekem, základ dochucený červenou mletou paprikou, zalitý vodou nebo vývarem doplněný o kolečka klobásky a kousky masité papriky, maso nakonec podušené, zalité dostatečným množstvím vody nebo vývaru.

Guláš Flamendr

Guláš z hovězího masa ochucený kečupem, okurkami a feferonkami. Tzv. minutkový guláš.

Guláš na divoko

Guláš uvařený z kostek hovězí kližky, kořenové zeleniny, klobásky, koření, červeného vína a dalších surovin, ke konci přípravy zahuštěný a dochucený citronovou šťávou a karamelem.

Guláš na malém pivu

Opečené kostky masa dušené na cibulovém základě s pivem, kořením a opečeným toastovým chlebem doměkka.

Guláš po cikánsku

Na cibulce orestované kostky hovězí kližky ochucené solí, jalovcem, paprikou a kmínem, podušené podlité vodou, měkké maso vyjmuté a povařené spolu s brambory v omáčce přepasírované s dušeného masa.

Guláš s rajčaty

Hovězí maso z plece nebo kližky podušené na cibulovém základě s vložkou rozvařených rajčat.

Guláš z hájovny

Kostky hovězí kližky podušené na cibulce spolu s rajským protlakem a česnekem, dochucené kmínem a solí, ke konci guláš doplněný o zvlášť orestované houby na sádle a slanině, spolu s kolečky klobásky.

Guláš z hovězí konzervy

Pokrm z polotovaru, guláš připravený z konzervy hovězího masa ve vlastní šťávě a dalších ingrediencí.

Gulášek bez přílohy

Kostky masa dušené na slanině s cibulí, kapustou, kořenovou zeleninou, fazolkami, kořením a bramborami.

Gurmánský guláš

Varianta chutného guláše připraveného z hovězího předního masa, cibule, másla, rajčatového protlaku nebo rajských jablíček, feferonky a dalších ingrediencí.

Hanácký guláš

Guláš uvařený z hovězí kližky, vývaru, zelených fazolek, spařených a na kostky pokrájených rajčat, cibule, česneku, sádla a koření.

Hašé z mletého hovězího masa

Pomleté hovězí maso opečené a potom podušené spolu s cibulí, bylinkami a česnekem, dochucené worcesterskou omáčkou a pepřem.

Houbový závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou a restovanými hříbky

Plátky hovězího obložené anglickou slaninou a žampióny, svinuté do závitků, zajištěné nití nebo párátky, nejprve zprudka ze všech stran opečené, pak podlité vývarem podušené doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vývaru ve kterém se dusilo maso.

Hovězí cikánská pečeně z pomalého hrnce

Hovězí zadní připravené v pomalém hrnci, servírované s omáčkou ze šťávy z masa a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy