REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Barevný hovězí závitek

Závitky plněné salámem, eidamem, žervé a pažitkou, podušené podlité vínem doměkka.

Bavorská roštěná

Svinuté a podušené plátky hovězího roštěnce, plněné vejci, kyselou okurkou, brambory a uzeninou.

Belzebubova dobrota pro silné nátury

Recept z kuchařky pana Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”. Kousky hovězího masa marinované, podušené v pikantní omáčce.

Bifteky na bílém víně

Biftek z hovězí svíčkové, podušený s vínem.

Bratislavská roštěná

Plátky hovězího roštěnce podušené a servírované s omáčkou ze zeleninového vývaru a šťávy z masa.

Bratislavský guláš

Guláš 100 x jinak! Tento recept se připravuje z hovězího masa předního, několika druhů koření a kořenové zeleniny.

Burgundské hovězí III.

Prošpikované maso obalené ve slanině, podušené na cibulovém základě spolu s mrkví a dalšími ingrediencemi.

Cikánská hovězí roláda

Plát hovězího zadního svinutý do rolády, plněný masovou směsí, slaninou, měkkým salámem, cibulí …

Cikánská roštěná

Plátky hovězího roštěnce podušené na cibulce, servírované s omáčkou, ozdobené osmaženou cibulkou.

Cikánský guláš

Na sádle na cibulce podušené ve vývaru větší kousky hovězí kližky, guláš ochucený protlakem, sterilovanými kapiemi, česnekem a kořením, podávaný ozdobený cibulí.

Cikánský guláš s feferonkami

Kostky hovězího masa dušené doměkka na cibulovém základě s česnekem, rajčaty, feferonkami a paprikou, ozdobené petrželkou.

Čertův mls ze sporáku

Orestované hovězí plátky, podušené spolu se zeleninou (lečem).

Česnekové hovězí závitky s badyánovou omáčkou

V hrnci podušené závitky z hovězího zadního ochuceného česnekovou pastou smíchanou s paprikou, plněné anglickou slaninou, servírované přelité omáčkou z ochucené šťávy po mase.

Ďábelské ragú

Opečené kostky roštěnky podušené spolu s cibulí, protlakem, feferonkami a dalšími ingrediencemi.

Ďábelský kotlík

Nudličky masa podušené na cibulovém základě spolu s paprikami a salámem, nakonec dochucené rozšlehanými vajíčky.

Dragounský guláš

Další varianta hovězího guláše připraveného z podušených kostek hovězí kližky, klobásek, fazolí, cibule, česneku, rajčatového protlaku, vody nebo vývaru a koření.

Dušená hovězí kýta s celerem

Naklepané plátky hovězí kýty zprudka orestované na oleji, poté podušené s celerem a cibulí doměkka, šťáva z dušení zahuštěná zakysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou.

Dušené hovězí kostky na česneku

Klasika, podušené kostky hovězího zadního na cibulovém základě, podlívané vodou nebo vývarem, dochucené prolisovanými stroužky česneku, pepřem a solí.

Dušené hovězí kostky se zeleninou

Hovězí kližka nakrájená na kostky, zprudka opečená na oleji spolu s cibulí, základ pak podušený doměkka, dochucený kmínem pepřem a solí, ke konci pokrm nastavený zeleninou.

Dušené hovězí maso s fazolkami

Recept původem ze Španělska. Na kousky pokrájené hovězí špičky, podušené v troubě se slaninou, houbami, fazolkami ….

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy