dušené
Barevný hovězí závitek
Závitky plněné salámem, eidamem, žervé a pažitkou, podušené podlité vínem doměkka.
Bavorská roštěná
Svinuté a podušené plátky hovězího roštěnce, plněné vejci, kyselou okurkou, brambory a uzeninou.
Belzebubova dobrota pro silné nátury
Recept z kuchařky pana Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”. Kousky hovězího masa marinované, podušené v pikantní omáčce.
Bifteky na bílém víně
Biftek z hovězí svíčkové, podušený s vínem.
Bratislavská roštěná
Plátky hovězího roštěnce podušené a servírované s omáčkou ze zeleninového vývaru a šťávy z masa.
Bratislavský guláš
Guláš 100 x jinak! Tento recept se připravuje z hovězího masa předního, několika druhů koření a kořenové zeleniny.
Burgundské hovězí III.
Prošpikované maso obalené ve slanině, podušené na cibulovém základě spolu s mrkví a dalšími ingrediencemi.
Cikánská hovězí roláda
Plát hovězího zadního svinutý do rolády, plněný masovou směsí, slaninou, měkkým salámem, cibulí …
Cikánská roštěná
Plátky hovězího roštěnce podušené na cibulce, servírované s omáčkou, ozdobené osmaženou cibulkou.
Cikánský guláš
Na sádle na cibulce podušené ve vývaru větší kousky hovězí kližky, guláš ochucený protlakem, sterilovanými kapiemi, česnekem a kořením, podávaný ozdobený cibulí.
Cikánský guláš s feferonkami
Kostky hovězího masa dušené doměkka na cibulovém základě s česnekem, rajčaty, feferonkami a paprikou, ozdobené petrželkou.
Čertův mls ze sporáku
Orestované hovězí plátky, podušené spolu se zeleninou (lečem).
Česnekové hovězí závitky s badyánovou omáčkou
V hrnci podušené závitky z hovězího zadního ochuceného česnekovou pastou smíchanou s paprikou, plněné anglickou slaninou, servírované přelité omáčkou z ochucené šťávy po mase.
Ďábelské ragú
Opečené kostky roštěnky podušené spolu s cibulí, protlakem, feferonkami a dalšími ingrediencemi.
Ďábelský kotlík
Nudličky masa podušené na cibulovém základě spolu s paprikami a salámem, nakonec dochucené rozšlehanými vajíčky.
Dragounský guláš
Další varianta hovězího guláše připraveného z podušených kostek hovězí kližky, klobásek, fazolí, cibule, česneku, rajčatového protlaku, vody nebo vývaru a koření.
Dušená hovězí kýta s celerem
Naklepané plátky hovězí kýty zprudka orestované na oleji, poté podušené s celerem a cibulí doměkka, šťáva z dušení zahuštěná zakysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou.
Dušené hovězí kostky na česneku
Klasika, podušené kostky hovězího zadního na cibulovém základě, podlívané vodou nebo vývarem, dochucené prolisovanými stroužky česneku, pepřem a solí.
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Hovězí kližka nakrájená na kostky, zprudka opečená na oleji spolu s cibulí, základ pak podušený doměkka, dochucený kmínem pepřem a solí, ke konci pokrm nastavený zeleninou.
Dušené hovězí maso s fazolkami
Recept původem ze Španělska. Na kousky pokrájené hovězí špičky, podušené v troubě se slaninou, houbami, fazolkami ….
reklama