grilované
Krůtí kebab
Další zajímavý tip na využití krůtího masa na grilu. Tentokrát v podobě oblíbeného kebabu. Pro tento recept se nejvíce hodí tmavé krůtí maso – ideálně maso ze stehen. Chuť kebabu je dána především orientální směsí koření. Kebab je možné podávat s opečeným arabským chlebem pita a salátem.
Krůtí kebab s petrželovou salsou
Krůtí kebab „trochu jinak“. Budete jistě mile překvapeni, jak i netypické koření pro grilování dokáže zvýraznit chuť masa
Krůtí kebaby
Masová směs z mletého krůtího masa a dalších ingrediencí, vytvarovaná do šišek, napíchaná na špejlích a ugrilovaná v troubě pod grilem.
Krůtí steaky s rajčaty a mozzarellou
Opečené krůtí steaky zapečené ve směsi z rajčat, žampionů, česneku a cibulky, hotové pokladené plátky mozzarelly a zakápnuté smetanou.
Krůtí špízy s ananasem a houbami
Marinované špízy s ananasem, krůtím masem a žampiony, zabalené do olejem potřeného alobalu, grilované na rozpáleném grilu nebo pečené ve vyhřáté troubě.
Křídla v citronové marinádě
Marinovaná grilovaná kuřecí křidélka ve směsi citronové šťávy, medu, tymiánu, dijonské hořčice, rozmačkaného česneku a dalších surovin.
Křupavá kuřecí křidélka
Přes noc naložená kuřecí křidélka v pikantní marinádě z několika druhů koření, omáčky a oleje, která masu zajistí křehkost i křupavost.
Kuře Grand Marnier
Další recept z dílny šéfkuchaře pana Zdeňka Pohlreicha. Porce kuřete marinované v marinádě Grand Marnier, grilované na roštu venkovního grilu.
Kuře grilované na plechovce piva
Opravdu jak název říká, menší kuře posazené na plechovce piva, grilované pod poklopem grilu dozlatova.
Kuře grilované na rožni grilu
Na rožni (jehle) grilu zajištěná celá kuřata, den předem napíchaná lákem, druhý den grilovaná, za pomalého otáčení rožně, potíraná marinádou.
Kuře na houbách v alobalu II.
Další varianta receptu na v alobalu ugrilované porce kuřete prošpikované slaninou, pokladené plátky huba a kolečky cibule.
Kuře na kmíně s kysanou smetanou
Osolené půlky kuřete posypané kmínem, potřené máslem a polité zakysanou smetanou, na grilu opečené dozlatova.
Kuře na rožni nadité masáky, paprikami
V celku v alobalu rožněné kuře, naplněné nádivkou z masáků (muchomůrek růžovek) a paprik, obalené do plátků anglické slaniny.
Kuře na rožni nadívané lečem
Kuře rožněné v celku zabalené v alobalu, nadívané na slanině a cibulce podušeným lečem.
Kuře na rožni s nádivkou
Grilovaná kuřata plněná nádivkou z rýže, šunky, másla a bylinek, potírána okořeněným máslem.
Kuře na zbojnický způsob
Kuře prošpikované slaninou, potřeného česnekem a olejem a upečeného na rožni dočervena.
Kuře pečené nadivoko
Porce kuřete upečeného na roštu nebo na rožni, ochuceného pepřem a citrónovou šťávou.
Kuře po texasku
Půlky kuřat potírané omáčkou ze slepičího bujónu, kečupu, worcesterské omáčky a dalších ingrediencí, na grilu grilované.
Kuře v hořčicové kůrce
Porce kuřete grilovaného v troubě pod grilem, zapečené potřené silnou vrstvou strouhankové směsi.
Kuřecí (krůtí) burger se slaninou
Kuřecí (krůtí) prsa nebo spodní nohy rozmixované s dalšími ingrediencemi, vytvarované do kulatých placek, upečené na roštu grilu dozlatova, servírované s plátky slaniny a listy salátu v hamburgerové housce.
reklama