REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

grilované

Krůtí kebab

Další zajímavý tip na využití krůtího masa na grilu. Tentokrát v podobě oblíbeného kebabu. Pro tento recept se nejvíce hodí tmavé krůtí maso – ideálně maso ze stehen. Chuť kebabu je dána především orientální směsí koření. Kebab je možné podávat s opečeným arabským chlebem pita a salátem.

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Krůtí kebab „trochu jinak“. Budete jistě mile překvapeni, jak i netypické koření pro grilování dokáže zvýraznit chuť masa

Krůtí kebaby

Masová směs z mletého krůtího masa a dalších ingrediencí, vytvarovaná do šišek, napíchaná na špejlích a ugrilovaná v troubě pod grilem.

Krůtí steaky s rajčaty a mozzarellou

Opečené krůtí steaky zapečené ve směsi z rajčat, žampionů, česneku a cibulky, hotové pokladené plátky mozzarelly a zakápnuté smetanou.

Krůtí špízy s ananasem a houbami

Marinované špízy s ananasem, krůtím masem a žampiony, zabalené do olejem potřeného alobalu, grilované na rozpáleném grilu nebo pečené ve vyhřáté troubě.

Křídla v citronové marinádě

Marinovaná grilovaná kuřecí křidélka ve směsi citronové šťávy, medu, tymiánu, dijonské hořčice, rozmačkaného česneku a dalších surovin.

Křupavá kuřecí křidélka

Přes noc naložená kuřecí křidélka v pikantní marinádě z několika druhů koření, omáčky a oleje, která masu zajistí křehkost i křupavost.

Kuře Grand Marnier

Další recept z dílny šéfkuchaře pana Zdeňka Pohlreicha. Porce kuřete marinované v marinádě Grand Marnier, grilované na roštu venkovního grilu.

Kuře grilované na plechovce piva

Opravdu jak název říká, menší kuře posazené na plechovce piva, grilované pod poklopem grilu dozlatova.

Kuře grilované na rožni grilu

Na rožni (jehle) grilu zajištěná celá kuřata, den předem napíchaná lákem, druhý den grilovaná, za pomalého otáčení rožně, potíraná marinádou.

Kuře na houbách v alobalu II.

Další varianta receptu na v alobalu ugrilované porce kuřete prošpikované slaninou, pokladené plátky huba a kolečky cibule.

Kuře na kmíně s kysanou smetanou

Osolené půlky kuřete posypané kmínem, potřené máslem a polité zakysanou smetanou, na grilu opečené dozlatova.

Kuře na rožni nadité masáky, paprikami

V celku v alobalu rožněné kuře, naplněné nádivkou z masáků (muchomůrek růžovek) a paprik, obalené do plátků anglické slaniny.

Kuře na rožni nadívané lečem

Kuře rožněné v celku zabalené v alobalu, nadívané na slanině a cibulce podušeným lečem.

Kuře na rožni s nádivkou

Grilovaná kuřata plněná nádivkou z rýže, šunky, másla a bylinek, potírána okořeněným máslem.

Kuře na zbojnický způsob

Kuře prošpikované slaninou, potřeného česnekem a olejem a upečeného na rožni dočervena.

Kuře pečené nadivoko

Porce kuřete upečeného na roštu nebo na rožni, ochuceného pepřem a citrónovou šťávou.

Kuře po texasku

Půlky kuřat potírané omáčkou ze slepičího bujónu, kečupu, worcesterské omáčky a dalších ingrediencí, na grilu grilované.

Kuře v hořčicové kůrce

Porce kuřete grilovaného v troubě pod grilem, zapečené potřené silnou vrstvou strouhankové směsi.

Kuřecí (krůtí) burger se slaninou

Kuřecí (krůtí) prsa nebo spodní nohy rozmixované s dalšími ingrediencemi, vytvarované do kulatých placek, upečené na roštu grilu dozlatova, servírované s plátky slaniny a listy salátu v hamburgerové housce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy