REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělsko


Sýrové smaženky II.

Usmažené sýrové kuličky podávané horké.

Škeble po španěslku

Škeble uvařené ve vodě s vínem, při podávání zalité omáčkou z vývaru.

Španělská rajčatová polévka

V kuřecím vývaru povařená rajčata, prolisovaná zpět do polévky, ta servírovaná s vložkou domácích nudlí, ozdobená nastrouhaným sýrem.

Španělská zeleninová paella

Papriky podušené na cibulovém základě s česnekem, rajčaty, kořením a rýží doměkka.

Španělské brambory z pánve

Brambory orestované s cibulí, vařené s rajčatovým protlakem, chilli kořením, hořčicí a paprikou doměkka, sypané petrželkou.

Španělské omelety

Jemně orestované omelety se zeleninou, dopečené v troubě nebo pod grilem.

Španělské toasty

Směs z cibule a pariky orestovaná na oleji, marinovaná v nálevu z citrónové šťávy, kečupu, cukru, soli, pepře a červené papriky, zapečná na osmažených toustech se sýrem.

Španělské vaječné lívanečky

Recept na vaječné lívanečky na slano z teplého Španělska.

Španělský nakládaný sýr

Tento recept je na nakládanou nivu, rokfór nebo gorgonzolu. Vhodná příloha k jemným masům, nebo ho použijeme místo bylinkového másla, či jako doplněk k sýrům podávaným (ve Španělsku) po hlavním chodu.

Španělský tvarohový koláč

Sladký moučník ze Španělska.

Tapas z kozího sýra, sušené šunky a orestovaných fazolek

Tapas nejsou jenom předkrmy nebo malé snacky k vínu či pivu o velikosti jednoho sousta, v poslední době se stávají samostatnou částí kuchařského umění. Tento recept je na tapas z ovčího sýra obaleného v anglické slanině (Al horno) a opečených fazolek (fazolky Jamon).

Telecí kotlety Zinfara

Orestované telecí kotlety, podušené, servírované s omáčkou z výpeku.

Torrijas

Plátky den staré bílé veky namočené v oslazeném mléce, obalené ve vejcích a usmažené dozlatova, servírované pocukrované a ochucené skořicí. Oblíbený španělský velikonoční dezert.

Tortilla Española

Tortilla Española neboli španělská omeleta je tradiční pokrm španělské kuchyně. Je to vlastně omeleta z vajíček, brambor a cibule.

Treska po katalánsku

Plátky grilované tresky servírované s opečenými toasty, sardelovým máslem a kečupem.

Treska po navarsku

Zapečená treska s pikantní zeleninovou směsí.

Turrón

Tradiční španělský vánoční dezert z medu, cukru, mandlí a dalších surovin.

Úhoř po baskicku

Nejprve na grilu, potom orestovaný a podušený úhoř s kořením.

Vejce Flamenca

Zeleninová směs zapečená s vejci.

Zelené gazpacho

Polévka ze Španělska servírovaná vychlazená.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy