tlačenky
Bůčková tlačenka
Tlačenka uvařená z uzeného bůčku, vajíček, zeleniny a dalších ingrediencí.
Durynská krvavá tlačenka
Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.
Houbová tlačenka
Chutná tlačenka z vepřového masa s vložkou povařených hub.
Houbová tlačenka II.
Recept od pana Marounka na houbovou delikatesu. Tlačenku z naložených hub, vařeného kolena, vepřových kůží a dalších ingrediencí.
Houbová tlačenka III.
Další recept na úžasnou houbovou tlačenku od pana Marounka, kterou dělá pomalu 20 let. Jde o tlačenku připravenou z nakládaných hub, vepřových nožiček, vepřového kolena a dalších surovin.
Játrová tlačenka s houbami
Tlačenka namíchaná z pokrájených jater, hub, housek a dalších ingrediencí, uvařená v sáčku na tlačenky.
Jednoduchá tlačenka z vepřové hlavy
Masová tlačenka připravená z poloviny prasečí hlavy, vepřového jazyka a libového vepřového masa.
Kuřecí tlačenka
Recept na 2 nohavice tlačenky z drůbežího masa a dalších ingrediencí, přibližně o hmotnosti 1,2 kg.
Masová tlačenka
Základní recept na klasickou tlačenku vyráběnou při zabijačkách.
Masová tlačenka II.
Jeden z receptů na přípravu domácí tlačenky.
Slezská tlačenka
Jedna z variant výroby tlačenky při zabijačce.
Slezská tlačenka II.
Tato tlačenka se liší od obyčejných druhů tlačenek použitými surovinami, protože je zastoupena hlavně hodnotnějšími druhy masa a i odlišnou úpravou a hlavně odlišným kořením. Připravuje se obvykle až příští den po porážce.
Slezská tlačenka III.
Chuťově výborná tlačenka, která obsahuje větší podíl kvalitnějších druhů mas.
Světlá tlačenka
Kousky masa a vnitřností v rosolu.
Světlá tlačenka II.
Povařené kousky masa z vepřového plecka, vepřového boku, vnitřností a kůží promíchané s cibulí a kořením, ztuhnuté ve formě tlačenkového rosolu.
Tlačenka bůčková
Jedna z variant na přípravu chutné tlačenky vyráběné při domácí zabijačce.
Tlačenka dle George
Domácí tlačenka z vepřového masa a dalších ingrediencí. Tento recept dokazuje, že nemusíme zbourat celé prase, abychom si doma připravili dobrou tlačenku.
Tlačenka ovarová
Tlačenka vyráběná při domácí porážce z vepřového ramínka, vepřové kůže, nemastného vývaru a koření.
Tlačenka z vepřového pečeného kolena
Neobvyklá tlačenka připravená z pečeného masa. Okořeněná zázvorem, česnekem i mletým novým kořením.
Tmavá (krevní) tlačenka
Základní recept na tmavou tlačenku připravovanou při zabijačkách.
- 1
- 2
- Následující
reklama