aspiky, rosoly, huspeniny, tlačenky
Aspik na slané pokrmy
Základní recept na přípravu aspiku pro široké využití hlavně při přípravě studených předkrmů (vejce v aspiku, šunková rolka v aspiku, zavináče v aspiku….)
Aspik vinný
Vzhled aspiku je čirý, konzistence vychlazeného aspiku je přiměřeně pevná a pružná. Chuť příjemně slaná, kořeněná a sladkokyselá.
Aspik základní
Základní aspik se používá především ve studené kuchyni a to na výrobu mnoha pokrmů.
Bůčková tlačenka
Tlačenka uvařená z uzeného bůčku, vajíček, zeleniny a dalších ingrediencí.
Durynská krvavá tlačenka
Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.
Falešná štika v rosolu
Tento název je velmi zavádějící, jde totiž o recept z hub!
Gothaj v aspiku
Aspik z plátků gothaje, vařených vajec, mrkve, petrželky a želatiny.
Houbová tlačenka
Chutná tlačenka z vepřového masa s vložkou povařených hub.
Houbová tlačenka II.
Recept od pana Marounka na houbovou delikatesu. Tlačenku z naložených hub, vařeného kolena, vepřových kůží a dalších ingrediencí.
Houbová tlačenka III.
Další recept na úžasnou houbovou tlačenku od pana Marounka, kterou dělá pomalu 20 let. Jde o tlačenku připravenou z nakládaných hub, vepřových nožiček, vepřového kolena a dalších surovin.
Játrová tlačenka s houbami
Tlačenka namíchaná z pokrájených jater, hub, housek a dalších ingrediencí, uvařená v sáčku na tlačenky.
Jednoduchá tlačenka z vepřové hlavy
Masová tlačenka připravená z poloviny prasečí hlavy, vepřového jazyka a libového vepřového masa.
Kapr v rosolu
Uvařené kousky kapra, zdobené mrkví, vejci, hráškem … zalité želatinou.
Kapr, lín nebo štika v rosolu
Rybí maso uvařené v zeleninovém vývaru, zalité želatinou.
Kuřecí tlačenka
Recept na 2 nohavice tlačenky z drůbežího masa a dalších ingrediencí, přibližně o hmotnosti 1,2 kg.
Masová tlačenka
Základní recept na klasickou tlačenku vyráběnou při zabijačkách.
Masová tlačenka II.
Jeden z receptů na přípravu domácí tlačenky.
Rybí huspenina
Maso z bílých ryb uvařené spolu se zeleninou, 2 dny proležené v chladničce.
Rybí rosol (aspik)
Příprava rybího rosolu.
Rybí rosol ve formičkách
Jedna z variant využití rybího rosolu.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama