REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

aspiky, rosoly, huspeniny, tlačenky

Podkategorie: aspiky 9, výrobky v aspiku 4, rosoly 6, huspeniny 1, tlačenky 6

Aspik na slané pokrmy

Základní recept na přípravu aspiku pro široké využití hlavně při přípravě studených předkrmů (vejce v aspiku, šunková rolka v aspiku, zavináče v aspiku….)

Aspik vinný

Vzhled aspiku je čirý, konzistence vychlazeného aspiku je přiměřeně pevná a pružná. Chuť příjemně slaná, kořeněná a sladkokyselá.

Aspik základní

Základní aspik se používá především ve studené kuchyni a to na výrobu mnoha pokrmů.

Falešná štika v rosolu

Tento název je velmi zavádějící, jde totiž o recept z hub!

Gothaj v aspiku

Aspik z plátků gothaje, vařených vajec, mrkve, petrželky a želatiny.

Houbová tlačenka

Chutná tlačenka z vepřového masa s vložkou povařených hub.

Houbová tlačenka II.

Recept od pana Marounka na houbovou delikatesu. Tlačenku z naložených hub, vařeného kolena, vepřových kůží a dalších ingrediencí.

Kapr v rosolu

Uvařené kousky kapra, zdobené mrkví, vejci, hráškem … zalité želatinou.

Kapr, lín nebo štika v rosolu

Rybí maso uvařené v zeleninovém vývaru, zalité želatinou.

Rybí huspenina

Maso z bílých ryb uvařené spolu se zeleninou, 2 dny proležené v chladničce.

Rybí rosol (aspik)

Příprava rybího rosolu.

Rybí rosol ve formičkách

Jedna z variant využití rybího rosolu.

Rybičky v aspiku

Aspiková mísa připravená z rybiček v kyselém nálevu, jogurtové omáčky, želatiny a dalších ingrediencí.

Šunka v aspiku

Ztuhlá směs z kostiček šunky, naložených hub, okurky, vajec, majonézy, šlehačky a želatiny.

Šunkové rolky v aspiku

Plátky šunky naplněné sýrovým krémem, zalité želatinou.

Tlačenka dle George

Domácí tlačenka z vepřového masa a dalších ingrediencí. Tento recept dokazuje, že nemusíme zbourat celé prase, abychom si doma připravili dobrou tlačenku.

Uzený jazyk v aspiku

Dopředu uvařený uzený jazyk zalitý v aspiku spolu s kostičkami sterilovaných okurek a kápií.

Uzený jazyk v aspiku II.

Uvařený jazyk, naložený v aspiku spolu s nakrájenou vařenou mrkví, vejci a okurkami.

Vaječná tlačenka

Rychlý recept na přípravu chutné tlačenky z vajec a sýra.

Vaječná tlačenka II.

Skvělý studený předkrm nebo svačinka!

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy