REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

obědové saláty


Steakový salát s chřestem a červenou řepou

Plátky steaku z hovězí svíčkové nebo roštěné servírované spolu se salátem z povařené červené řepy, zelených výhonků chřestu, rukoly a křepelčích vajíček.

Studený salát s pomerančovými kapustičkami a zázvorem

Podáváme jako lehký obědový salát, který můžete ozdobit hoblinkami pomerančové kůry, vytvořenými pomocí speciální škrabky na citrusovou kůru.

Sýrový salát s pomerančem II.

Salát z nakrájeného ementálu, nivy, šunkového salámu, pomeranče a červené papriky, podávaný s hlávkovým salátem, přelitý zálivkou.

Sýrový salát se šunkou

Salát z nakrájeného sýru, šunky, vlašských ořechů, sezamových semínek a dochucený zálivkou z jogurtu a smetany.

Špagetový salát s tuňákem

Salát připravený z přelámaných a pak uvařených špaget, konzervovaného tuňáka v oleji, sterilizované papriky, sardelové pasty a soli.

Špagetový salát s vepřovým masem

Salát připravený z vařených špaget, pečeného vepřového masa, sterilizované papriky, cibule, česneku, kečupu a dalších ingrediencí.

Špagetový salát se šunkou a křenem

Vařené špagety překrájené na menší kousky, poté promíchané s olejem, na proužky nakrájenou šunkou, majonézou a mlékem, dochucené špetkou cukru, octem, pepřem a solí. Salát podávaný vychlazený a posypaný čerstvě nastrouhaným křenem.

Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou

Salát, který vás zasytí díky uvařené špaldě. Hrušky s rukolou přelité medovou zálivkou pak dodají celému salátu skvělou chuť!

Špenátový salát

Salát z mladého špenátu, rukoly, opečených kostiček rohlíků, orestovaných kousků kuřecích prsou, černých oliv …

Špenátový salát

Salát z čerstvého špenátu, vařených brambor, vajec, majonézy, kaparů, cibule a plátků opečeného prosciutta.

Špenátový salát s nivou

Tento salát chutná skvěle studený, ale i teplý!

Špenátový salát s rukolou, kuřecím masem a olivami

Salát ze špenátu, rukoly, oliv, opečených kuřecích kousků, cibule a ředkviček, pokapaný olejem i vinným octem, doplněný vařenými vejci, posypaný krutony.

Teplý čočkový salát

Tento salátek podáváme jako samostatný pokrm spolu s čerstvým pečivem, ale hodí se i jako zdravá příloha k masu či rybě.

Teplý olivový salát

Zajímavá varianta teplého salátu servírovaného s trojúhelníčky zapečeného albánského chleba.

Teplý podzimní salát

Tento salát si oblíbíte k večeři. Nejvíce času strávíte krájením, pak už vše jen strčíte do trouby a budete se těšit na výbornou, teplou večeři plnou vitamínů. Použitím různých kombinací zeleniny vám vznikne hned několik druhů salátů. Záleží jen na vás, na který budete mít chuť.

Teplý pohankový salát

Inspirace na lehký oběd nebo večeři. Salát vhodný především do letních veder. Recept kde bio produkty hrají prim!

Teplý tuňákový salát

Salát z uvařených brambor, fazolek, cherry rajčátek, tuňáka a dalších ingrediencí.

Těstovinový salát

Uvařená vřetánka promíchaná s měkkým salámem, vejci, majonézou …

Těstovinový salát II.

Lehký těstovinový salát namíchaný z uvařených těstovin, čínského zelí, paprik, nakládaných sušených rajčat a oliv, ochucený olivovým olejem, pepřem a solí.

Těstovinový salát s brokolicí a paprikou

Salát z uvařených těstovin, doplněný nakrájenou zeleninou, anglickou slaninou a ochucený sladkokyselou zálivkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy