REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

obědové saláty


Čočkový salát s paprikou a vlašskými ořechy

Salát z vařené čočky, cibule, červené masité papriky, lístků rukoly a polníčku a vlašských ořechů, ochucený zálivkou připravenou z olivového oleje, cukru, soli, pepře a trochy vody.

Čočkový salát s uzeným masem

Uvařená čočka promíchaná s vařeným uzeným masem nakrájeným na nudličky, nasekanou petrželkou a cibulí, ochucená cukrem, olejem, octem, pepřem a solí, servírovaná jako samostatný chod s pečivem.

Dánský matjesový salát

Další varianta přípravy ve Skandinávii tak oblíbených matjesů (matjesy – slanečky naložené v oleji) nebo slanečků.

Drůbeží směs s jogurtem

Z pečeného nebo grilovaného kuřete, vařených brambor, jogurtu a dalších ingrediencí připravený chutný studený salát.

Fazolový salát

Salát z uvařených bílých a červených fazolí, podávaný promíchaný s cibulkou a ochucený octovou zálivkou.

Fazolový salát po řecku

Salát připravený ze zmrazených fazolových lusků a dalších ingrediencí, servírovaný teplý s opečenými krajíčky bílé veky.

Fazolový salát s pečenými rajčátky

Salát z bílých fazolí, zelených fazolek, červené cibule a dresinku, servírovaný s opečenými rajčátky, posypaný parmazánem.

Fazolový salát se slaninou a olivami

Povařené a pak orestované zelené fazolové lusky spolu s anglickou slaninou, cibulí a dalšími ingrediencemi, podávané vychlazené, ozdobené nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a černými olivami.

Finský salát

Salát z čerstvé nastrouhané zeleniny a jablek, dochucený majonézou.

Grónský salát

Zimní salát z konzervovaného růžového lososa, celeru, pórku, zakysané smetany, červeného kaviáru a bylinek.

Holandský sýrový salát

Salát připravený ze sýru eidam nebo gouda, šunky, jablek a sladkokyselých okurek, přelitý zálivkou, podávaný s listy hlávkového salátu, ozdobený rajčaty.

Horalský salát

Pikantní salát se sýrem, uzeninou, zeleninou , dochuceným kečupem.

Chlapský salát se sírovcem

Vařené brambory promíchané s povařeným sírovcem a dalšími ingrediencemi, podávané dobře vychlazené jako obědový salát.

Chlebový salát

Opečené kousky chleba servírované promíchané s červenou paprikou, cherry rajčátky a bylinkami, přelité zálivkou.

Chlebový salát s rajčaty

Smočený starší chleba promíchaný s cibulí, rajčaty a lístky bazalky, přelitý marinádou.

Chřestový salát III.

Salát připravený z povařeného chřestu, šunky prosciutto, cherry rajčátek, vajec uvařených na tvrdo, ředkviček …

Chřestový salát s kuřecím masem

Na kousky pokrájená a smíchaná zelenina, sýr a ovoce, směs přelitá sladkokyselou zálivkou, salát servírovaný doplněný o plátky opečeného kuřecího masa.

Chřestový salát s těstovinami penne

Chutný obědový těstovinový salát z penne, vařeného chřestu, cherry rajčátek a šunky, servírovaný ochucený česnekovo-olivovou zálivkou.

Indonéský salát

Salát složený z hrubších kousků pečeného kuřecího masa, těstovin, zeleniny, ovoce a hub.

Italský těstovinový salát

Pikantní těstovinový salát z vařených těstovin, zeleniny a šunky, případně dochucený kečupovým přelivem nebo jen olivovým olejem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy