REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Angreštová omáčka

Podáváme k vařenému masu.

Bazalková omáčka II.

Čerstvá a sušená bazalka smíchaná s olivovým olejem, česnekem, jádry vlašských ořechů, nastrouhaným sýrem, pepřem a solí, omáčka vhodná k těstovinám.

Bernská omáčka

Omáčka je výborná k minutkám.

Boloňská omáčka II.

Chutná omáčka z rajčatového pyré a dalších ingrediencí s vložkou mletého masa, vhodná jako příloha k těstovinám, zvláště pak ke špagetám.

Borůvková omáčka

Výborná na lívance, či omelety.

Brusinkový přeliv

Převařený brusinkový kompot spolu s červeným vínem a šťávou z citrónu.

Burgundská omáčka

Omáčka z orestované a pak povařené zeleniny zalité červeným vínem, zahuštěná jíškou, nakonec propasírovaná přes sítko. Podáváme k masitým pokrmům, steakům, rybě a zvěřině.

Celerová omáčka

Omáčka k dušenému hovězímu masu.

Cuketová omáčka

Tato omáčka z cuket, paprik, cibule, koření a dalších ingrediencí je skvělá jak pod maso, tak například na špagety.

Čajová omáčka

Omáčka podávaná jak teplá, tak i studená k různě upraveným masům, ale i sladkým dezertům.

Domácí rajská omáčka s masem

Rajská omáčka s vložkou hovězího masa.

Holandská omáčka

Teplá omáčka vhodná jako příloha k různým pokrmům, například k rybím.

Holandská omáčka s kerblíkem

Používá se jako doplněk nebo příloha k různým pokrmům, případně k jejich úpravě.

Holandská omáčka se zeleninou

Tuto omáčku vařila již paní Rettigová. Je to jednoduchá omáčka, která se skvěle hodí k podušené zelenině a rybímu masu.

Houbová omáčka s vínem

Omáčka z čerstvých hub, bílého vína a hovězího vývaru.

Hrušková omáčka

Teplá omáčka připravená z nastrouhaných hrušek a dalších ingrediencí.

Chilli omáčka III.

Tato ostrá omáčka je skvělá jak k zelenině, tak k různě upraveným masům.

Chilli omáčka k těstovinám

Ostrá rajčatová omáčka vhodná k přelití čerstvě uvařených těstovin.

Italská omáčka na těstoviny

Omáčka na špagety vhodná také jako studená ingredience dalších omáček.

Jablková omáčka

Tuto horkou ovocnou omáčku servírujeme k vařenému hovězímu masu nebo k vařenému libovému masu vepřovému i k přírodní telecí pečeni.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy