REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bazalkové pesto

Domácí pesto vlastní výroby.

Bazalkové pesto II.

Doma vyrobené pesto z listů bazalky, olivového oleje, piniových oříšků, sýra Grana Padano, česneku a soli.

Dip z pečeného česneku

Doma vyrobený dip z pečeného česneku smíchaného se zakysanou smetanou, olivovým olejem, sušenými rajčaty, petrželkou a parmazánem. Vhodný ke slaným kanapkám, slanému pečivu, zelenině apod.

Domácí tabasco

Tabasco je druh pálivé omáčky, jež se vyrábí nejčastěji z papriček tabasco, octa a kuchyňské soli. Omáčky Tabasco jsou velmi populární po celém světě. Dají se koupit, ale také vyrobit doma, například podle tohoto receptu.

Jednoduchý jogurtový dip s okurkou

Osvěžující dip, v němž smícháte řecký jogurt s česnekem, okurky, bylinky a jarní cibulku. Dochucený šťávou a kůrou z limetky, solí a pepřem.

Klasické bazalkové pesto

Doma vyrobené pesto z bazalky, petrželky, parmazánu a dalších ingrediencí.

Mléčný krém – základ studených omáček

Polotovar vhodný jako základ mnoha studených omáček.

Omáčka na pizzu

Jedna z variant na studenou omáčku na potírání pizzy.

Omáčka na potírání pizzy

Skvělá studená omáčka na pizzu připravená ze spařených, oloupaných a prolisovaných rajčat, orestované cibule, česneku, olivového oleje a koření.

Petrželkové pesto

Zelené pesto připravené z hladkolisté petrželky, nastrouhaného parmazánu a olivového oleje.

Pikantní dip s křenem pro toustový chléb

Jogurtový dip ochucený pepřem, solí, olivovým olejem a čerstvě nastrouhaným křenem, vhodný jako doplněk k opečeným toustům servírovaným k různým pečeným či grilovaným masům, případně i zelenině.

Rajčatové pesto

V domácích podmínkách připravené pesto z rajčat a dalších surovin, omáčka skvělá pro další úpravu. Rajčatové pesto můžeme například ohřát a použít jako omáčku na těstoviny, podáváme jako přílohu ke grilovaným masům, rybě, či například využíváme jako součást slaných koláčů. Hodí se i na zapékání různých pokrmů, pod maso a pod.

Rukolové pesto

Domácí rukolové pesto se skvěle hodí na dochucení těstovin.

Sladká chilli omáčka přílohová

Ostrá omáčka vhodná především ke smaženým a fritovaným pokrmům. Je připravená smícháním tatarské a chilli omáčky, majonézy, zakysané smetany, koření a nasekané chilli papričky.

Smetanová omáčka

Z opečených paprik, smetany a dalších ingrediencí připravená chutná omáčka k těstovinám nebo grilovanému masu.

Smetanový dip se sušenými rajčaty

Pikantní dip z restované šalotky, česneku, sušených rajčat a parmské šunky, smíchaný se smetanovým sýrem, bazalkou a parmazánem.

Studená koprová omáčka na vejce

Koprová omáčka vhodná jako příloha k vařeným vajíčkům.

Tomatová omáčka

Studená omáčka vhodná ke smaženým pokrmům, grilovaným masům …

Třešňová omáčka na dezerty

Na dochucení a ozdobu různých pohárů a dalších sladkých dezertů si můžeme připravit chutnou teplou omáčku například z čerstvých třešní, cukru, škrobu…

Zauzený dip s pečenou paprikou

Rozmixované pečené papriky, kešu oříšky, šťáva z citronu, jablečný ocet, sušený česnek, olivový olej a tahini v pikantním dipu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy