REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

k masům, uzeninám

Avokádový dip

Tento exotický dip je vhodný k masům, grilovaným klobáskám, k pečivu a zelenině.

Brusinková omáčka

Tato omáčka se hodí ke všem grilovaným nebo pečeným masům kromě ryb.

Brusinková omáčka III.

Omáčka z brusinek, kečupu a dalších ingrediencí, vhodná k pečeným nebo grilovaným masům. Vhodná je i k masu uzenému.

Ďábelská omáčka z kečupu

Omáčka připravená za studena z kečupu, česneku, cibule, kaparů, majoránky, pažitky, tabasca a soli.

Dip s pečeným česnekem

Netradiční dip z pečeného česneku smíchaného s kysanou smetanou, olejem ze sušených rajčat, ochucený trochou soli.

Dip z modrého sýra

Dip z Nivy a dalších ingrediencí je vhodný k červeným masům nebo k namáčení syrové zeleniny.

Hořčicová omáčka

Omáčka ke grilovaným masům připravená z majonézy, vína, worcesterské omáčky, křenu a plnotučné hořčice.

Chilli švestková omáčka

Doma vyrobená pikantní sladko-kyselá omáčka, skvělá k pečeným, dušeným, či grilovaným masům, do omáček apod.

Indická omáčka

Studená majonézová omáčka zahoustlé konzistence, žluté až narůžovělé barvy.

Italská omáčka

Přírodní rajčatová omáčka červené barvy. Vhodná je především k pečeným masům a k rybám.

Jogurtový dip II.

Rychle připravený, přitom chutný dip z řeckého jogurtu, koprových výhonků, bylinkové soli a česneku.

Kaviárová omáčka

Studená omáčka výborná ke kuřecímu masu nebo k rybám.

Mátový jogurt

Bílý jogurt ochucený citronovou šťávou, olivovým olejem a lístky máty.

Omáčka „Vinegreta“

Skvělá příloha ke studené rybě nebo vepřové pečeni.

Omáčka mojo rojo

Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů, ale můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se jak k rybám, tak i k hovězímu, vepřovému či kuřecímu masu, nebo k pečené zelenině. Existuje mnoho variant, základem je však vždy rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet. Dále se přidávají například nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano atd.

Ostrá kečupová omáčka k pečeným masům

Tato ostrá omáčka z kostiček slaniny, medu, kečupu, worcesterské omáčky a chilli papriček se skvěle hodí k pečeným nebo i grilovaným masům, případně i k teplé uzenině.

Ostrý thajský dip

Dip k čevabčiči z vepřového masa připravený z kari pasty, rajčatové passaty, kokosového krému, třtinového cukru, rybí omáčky a limetkové šťávy, v miskách ozdobený nasekanou chilli papričkou.

Pálivá omáčka z paprik

Sterilovaná omáčka z paprik, feferonek, jablek a dalších ingrediencí.

Pepřová omáčka

Pikantní kořeněná omáčka připravená z kořenové zeleniny, vývaru, bílého vína, koření a slaniny.

Petrželkový přeliv

Přeliv z nasekané petrželky, olivového oleje a dalších ingrediencí, vhodný k dochucení například pečeného kuřecího masa.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy