REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

studené omáčky, přelivy


Arašídový dip

Dip skvělý k zeleninovým jarním závitkům, nebo k jinak upravené zelenině.

Avokádový dip

Tento exotický dip je vhodný k masům, grilovaným klobáskám, k pečivu a zelenině.

Bagdádská omáčka

Omáčka z podušených čerstvých žampiónů, smíchaných s majonézou, kečupem, nastrouhanou okurkou a cibulí.

Barbecue omáčka

Pikantní omáčka z rajčatového pyré, cibule, česneku, chilli papričky a dalších ingrediencí, skvělá jako příloha hlavně ke grilovaným masům.

Barbecue omáčka II.

Jedna z variant na chutnou studenou omáčku vhodnou ke grilovaným masům.

Barbecue omáčka III.

Pikantní omáčka ke grilovanému masu z cibule, česneku, bourbonu, cukru, rajčat a mleté pálivé papriky.

Bavorská bylinková omáčka

Omáčka z nasekaných bylinek, majonézy, jogurtu, cukru, sójové omáčky a citronové šťávy.

Bazalkové pesto

Domácí pesto vlastní výroby.

Bazalkové pesto II.

Doma vyrobené pesto z listů bazalky, olivového oleje, piniových oříšků, sýra Grana Padano, česneku a soli.

Broskvový dip

Dip připravený z broskvové marmelády, jablečného octa, dijonské hořčice a chilli papričky.

Brusinková omáčka

Tato omáčka se hodí ke všem grilovaným nebo pečeným masům kromě ryb.

Brusinková omáčka II.

Studená omáčka podávaná ke zvěřině.

Brusinková omáčka III.

Omáčka z brusinek, kečupu a dalších ingrediencí, vhodná k pečeným nebo grilovaným masům. Vhodná je i k masu uzenému.

Brusinková omáčka s rumem

Omáčka z prolisovaného brusinkového kompotu dochuceného meruňkovým džemem, červeným vínem, rumem, pomerančovou šťávou a dalšími ingrediencemi.

Bylinková omáčka k fondue

Studená majonéza – omáčka vhodná jako příloha k masovým fondue.

Bylinkový dip

Pomocí mixéru nasekané bylinky smíchané s jogurtem a majonézou, dochucené kořením. Dip vhodný k servírování po vychlazení jako příloha k čerstvé, nebo i tepelně různě upravené zelenině.

Cibulový dip

Tento dip je vhodný například k hamburgeru nebo nakrájené čerstvé zelenině.

Cikánská omáčka k fondue

Studená omáčka vhodná k přípravě masových fondue.

Česneková omáčka

Krémově zbarvená studená omáčka.

Česneková omáčka II.

Omáčka připravená ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, nasekané pažitky a čerstvě drceného pepře.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy