REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

čatní

Ananasové čatní

Ananas nakrájený na kostičky, podušený na cibulce spolu s cukrem, chilli, mletým koriandrem a solí.

Arašídové čatní

Rozmixované arašídy promíchané s česnekem utřeným s olejem a chilli.

Banánové čatní

Nakrájené banány na plátky a nasekané feferonky, promíchané s ochuceným bílým jogurtem kořením garam-masala, chilli, nasekanou petrželkou, solí a olejem.

Broskvové čatní

Čatní připravené povařením broskví a dalších ingrediencí.

Brusinkové čatní

Čatní z brusinek se skvěle hodí jako doplněk k čerstvému sladkému pečivu nebo například ke smetanovému sýru.

Brusinkovo-pomerančové čatní

Čatní z brusinek, pomerančů, jablečné šťávy a dalších ingrediencí vhodné jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Celerové čatní

Celer uvařený doměkka, pak společně podušený s osmaženou cibulkou, česnekem, nasekanou petrželkou, nastrouhaným kokosem, mletým koriandrem, chilli a dalšími ingrediencemi.

Cibulové čatní

Jedna z mnoha variant čatní z cibule, jablka a dalších ingrediencí.

Cibulové čatní s hruškami

Jedna z variant cibulového čatní ochuceného hruškami, švestkami a dalšími ingrediencemi.

Citrónové čatní

Nakrájené citróny na menší kousky naložené 4 týdny společně s rozemletými sušenými chilli papričkami, semínky fenyklu, hořčičnými semínky, prolisovanými stroužky česneku a solí, zalité olejem.

Čatní cuketové

Cuketové čatní je chutná příloha k masům, sekané, paštikám apod.

Čatní dýňové

Dušené kousky dýně s jablky, rajčatovým protlakem, česnekem a cibulí.

Čatní fíkové s hrozinkami

Tak trochu exotické čatní z fíků, kousku celého zázvoru, hnědého cukru …

Čatní jablečné

Používáme ho jako hořčici k pečenému masu, sekané, do salátů apod.

Čatní kokosové

Toto čatní podáváme k bezvaječným palačinkám. Je to typická jihoindická příloha.

Čatní malino-cibulové

Jedna z mnoha variant na chutné čatní.

Čatní pálivé z červených blum

Blumy rozvařené s cukrem, chilli papričkami a česnekem.

Čatní rajčatové s mrkví

Velmi oblíbená směs na zeleninové čatní z rajčat, mrkve … Používá se jako doplněk minutkových jídel a vhodně doplní i masové pečeně nebo kuřecí mísy, sýrové a zeleninové saláty.

Čatní švestkové

Máte hodně švestek? Tento recept je skvělá varianta na chutné švestkové čatní. V chladničce vydrží několik týdnů, ale můžeme ho i sterilovat.

Čatní švestkové s kokosem

Původem recept z Indie.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy