REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vánoční a silvestrovské

Bílá klobása opékaná

Každý vánočního kapra nemusí, často se na slavnostním stole o Vánocích objevují pečené klobásy. Tady je jeden z nejjednodušších a přitom nejchutnějších receptů na opečenou bílou vinnou nebo smetanovou klobásu.

Bílá klobása smažená

Typická vánoční nebo silvestrovská večeře.

Candát s mandlemi, citrónovo-tymiánové brambory

Pokud nejste příznivcem smaženého kapra s bramborovým salátem, zkuste letos při pravit odlehčenou štědrovečerní večeři po vzoru blogerského páru P&G foodies. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.

Domácí hamburger z vinné klobásy

Trochu netradiční úprava vinné klobásy, pro milovníky různých burgerů. Recept na hamburger z vinné klobásy vás dostane. Takto upravená vinná klobása vám zachutná a budete si ji dělat nejen na Vánoce či Silvestra, ale po celý rok.

Filety pstruha plněné špenátem a sýrem, citronová omáčka, bramborové pyré

Velmi zajímavá a osvědečná kombinace špenátu s ricottou a pstruhem, který je doplněn o pyré z brambor. Koncert chutí, kde vévodí špenát a sýr, zcela jistě skvěle doplní vskutku královské víno – Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr z vinařství Chateau Bzenec Terroir Collection.

Hermelín s fíkovým čatní

Tento recept sestavili italští šéfkuchaři ze zámku Savoia a je určený opravdu mlsným gurmánským jazýčkům. Tip na silvestrovské pohoštění k dobrému vínu.

Jihočeský houbový kuba

Staročeský vánoční pokrm, ve kterém nesmí chybět stroček trubkovitý. Tato houba barví pokrm do černa.

Kachní prsa s pečenou červenou řepou

Opečená kachní prsa dopečená v troubě doměkka, servírovaná s pečenou zeleninou.

Kapr s lehkým bramborovým salátem

Porce kapra potřené směsí z oleje, žloutků a mleté papriky, opečené dorůžova, podávané s bramborovým salátem.

Kuchařčin rozmar

Tip na vtipnou silvestrovskou večeři. Smažené kuřecí řízečky servírované s hranolkami a smaženou, obalenou cibulkou, posypané na kostičky nakrájenou okurkou.

Losos pečený na bylinkách, odlehčený bramborový salát

Odlehčené sváteční vánoční menu skládající se z lososa upečeného na bylinkách a citrónu a bramborového salátu netradičně spojeného kešu majonézou. Slavnostní pokrm vhodný pro diabetiky!

Marinované kuřecí paličky

Skvělé silvestrovské pohoštění, kuřecí paličky naložené v pikantní marinádě, podušené v troubě doměkka.

Novoroční čočka po staročesku

Přebraná, máčená čočka uvařené ve vývaru, zahuštěná moukou rozmíchanou ve smetaně, servírovaná například s párky a vejci.

Novoroční koleno pomalu pečené na černém pivě a zelenině

Novoroční recept na chutné, pomalu pečené, masíčko od blogerky Karolíny Kamberské. Nechte přes noc péct, druhý den si pak pochutnejte!

Paprikový hermelín s toskánským čatní

Rodina, přátelé, chlebíčky a Novoroční přípitek. Je váš Silvestr stále stejný a chybí mu něco nového? Pokud ano, vyzkoušejte místo nudných chlebíčků a jednohubek třeba vlastnoručně vyrobené čatní plné vánočního koření napárované s Hermelínem.

Pečení šneci z vinné klobásky, bramborová kaše, kompot

Někdo o štědrém dnu nejí rybu a volí jiná tradiční jídla, na kterých si pochutná na Ježíška. Velmi často je to různě upravená vinná klobáska, například smažená, či pečená podle tohoto receptu.

Pečený filet candáta podávaný s tradičním houbovým kubou

Candát je vynikající ryba sama o sobě a spolu s tradičním houbovým kubou tvoří velmi lákavou vánoční kombinaci, kterou ještě lépe podtrhne snoubení s Rulandským šedým 2013 pozdní sběr z Habánských sklepů.

Pečený rosbíf s křenem a tvarohovou remuládou

Tento pokrm je především určený a vhodný pro redukční dietu a pro dietáře, kteří si chtějí i o vánocích dopřát dobré jídlo.

Pečený rostbíf s tvarohovou remuládou

Tento pokrm je především určený a vhodný pro redukční dietu a pro dietáře, kteří si chtějí i o vánocích dopřát dobré jídlo.

Pepřový hermelín s vánočním čatní

Vyzkoušejte místo klasických chlebíčků a jednohubek třeba vlastnoručně vyrobené čatní plné vánočního koření napárované s Hermelínem. Další tip na malé pohoštění k dobrému vínu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy