REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vánoční a silvestrovské

Bílá klobása opékaná

Každý vánočního kapra nemusí, často se na slavnostním stole o Vánocích objevují pečené klobásy. Tady je jeden z nejjednodušších a přitom nejchutnějších receptů na opečenou bílou vinnou nebo smetanovou klobásu.

Bílá klobása smažená

Typická vánoční nebo silvestrovská večeře.

Filety pstruha plněné špenátem a sýrem, citronová omáčka, bramborové pyré

Velmi zajímavá a osvědečná kombinace špenátu s ricottou a pstruhem, který je doplněn o pyré z brambor. Koncert chutí, kde vévodí špenát a sýr, zcela jistě skvěle doplní vskutku královské víno – Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr z vinařství Chateau Bzenec Terroir Collection.

Hermelín s fíkovým čatní

Tento recept sestavili italští šéfkuchaři ze zámku Savoia a je určený opravdu mlsným gurmánským jazýčkům. Tip na silvestrovské pohoštění k dobrému vínu.

Jihočeský houbový kuba

Staročeský vánoční pokrm, ve kterém nesmí chybět stroček trubkovitý. Tato houba barví pokrm do černa.

Kachní prsa s pečenou červenou řepou

Opečená kachní prsa dopečená v troubě doměkka, servírovaná s pečenou zeleninou.

Kapr s lehkým bramborovým salátem

Porce kapra potřené směsí z oleje, žloutků a mleté papriky, opečené dorůžova, podávané s bramborovým salátem.

Kuchařčin rozmar

Tip na vtipnou silvestrovskou večeři. Smažené kuřecí řízečky servírované s hranolkami a smaženou, obalenou cibulkou, posypané na kostičky nakrájenou okurkou.

Marinované kuřecí paličky

Skvělé silvestrovské pohoštění, kuřecí paličky naložené v pikantní marinádě, podušené v troubě doměkka.

Novoroční čočka po staročesku

Přebraná, máčená čočka uvařené ve vývaru, zahuštěná moukou rozmíchanou ve smetaně, servírovaná například s párky a vejci.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy