REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zeleninové, se zeleninou

Brambory zapečené s nivou a rajčaty

Do poloměkka uvařené brambory naskládané do pekáčku s rajčaty, zalité smetanou a zasypané strouhaným sýrem. Dochucené tymiánem a olivami.

Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský

Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.

Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem

Smetanové, po citronech vonící rizoto s čerstvými žampiony, pórkem, cibulí a Šmakounem. Zjemněné smetanou.

Cuketová čína s játry

Čína s drůbežími játry, cuketou, paprikou a dalšími ingrediencemi, podávaná s rýží, zdobená pažitkou i petrželkou.

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou a žampiony

Italské těstoviny v česnekovém oleji podávané s karamelizovanou natí jarní cibulky, žampiony, bazalkou a sušenými rajčaty.

Česnekový lilek s nivou, rajčaty a kapií

Lilek naplněný klínky česneku pečený do měkka, nakonec plněný zeleninovou směsí a sypaný strouhanou nivou.

Čínská cuketová směs

Na oleji orestovaná zelenina servírovaná s opečenými brambory.

Dušený květák se žampiony a kapií

Na oleji a cibuli restovaný nasekaný květák, nakrájené žampiony a kapie. Vše podušené na mírném ohni, ochucené římským kmínem a citronovou šťávou.

Gratinované brambory se třemi druhy sýrů, tymiánem a česnekem

Plátky brambor se strouhanou nivou, goudou, česnekem a tymiánem. Zalité šlehačkou a sypané parmazánem, zapečené v troubě.

Houbová míchanice s rizotem

Uvařená rýže smíchaná s nakrájenou paprikou, servírovaná s míchanicí z podušených hub, cibule, eidamu a dalších ingrediencí.

Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem

Krémové rizoto připravené ze sušených hub, nejlépe hříbků, podlité trochou bílého vína, sypané parmezánem a nasekanou petrželovou natí.

Kelové placky, brambory s osmaženou cibulkou, salát z červené řepy

Jinak také kapustové placky připravené z nastrouhané nebo pokrájené kapusty, polohrubé mouky, vejce, mléka, česneku, pepře a soli, pěkně usmažené na tuku, servírované s vařenými brambory ozdobenými na tuku orestovanou cibulkou.

Květákový nákyp s bramborem a modrým sýrem

Vařený květák a brambory zapečené s modrým sýrem, vejci a smetanou. Lehký oběd nebo večeře nejen pro vegetariány.

Lilkový nákyp

Pečený nákyp z opečených lilků, vařených brambor a pečených paprik, podávaný s rajčatovou omáčkou.

Medová karotka s kuskusem

Karotka nakrájená na dlouhé plátky, na pánvi lehce zkaramelizovaná, servírovaná s kuskusem nabobtnalým díky vývaru a ochuceným citronovou nebo limetkovou šťávou, drceným římským kmínem, pepřem, solí a rozinkami.

Omeleta s hřiby a chřestem

Letní vaječná omeleta s orestovanými plátky hřibů, kousky chřestu, posypaná petrželkou, kořeněná sladkou paprikou, pepřem a solí.

Rizoto s chřapáči

Chřapáč kadeřavý patří k podzimním houbám. Na pohled je to houba exotického tvaru, chrupavčité konzistence, vhodná do směsí, rizota, salátů … Chřapáče lze nahradit jidášovým uchem, které má podobnou konzistenci.

Smažená brokolice, šťouchané brambory

Jednotlivé růžičky brokolice povařené v osolené vodě, pak obalené v těstíčku a strouhance, usmažené dozlatova, servírované například se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.

Smažená cibule v pivním těstíčku plněná sýrem

Plátky cibule plněné strouhaným sýrem a obalené v hustém pivním těsíčku. Smažené do zlatova ve vyšší vrstvě oleje.

Špagety s hráškem a brokolicí v sýrové omáčce

Smetana svařená se setrouhanou nivou, smíchaná s brokolicí a hráškem, ochucená pepřem a sušeným česnekem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy