zeleninové, se zeleninou
Brambory zapečené s nivou a rajčaty
Do poloměkka uvařené brambory naskládané do pekáčku s rajčaty, zalité smetanou a zasypané strouhaným sýrem. Dochucené tymiánem a olivami.
Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský
Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.
Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem
Smetanové, po citronech vonící rizoto s čerstvými žampiony, pórkem, cibulí a Šmakounem. Zjemněné smetanou.
Cuketová čína s játry
Čína s drůbežími játry, cuketou, paprikou a dalšími ingrediencemi, podávaná s rýží, zdobená pažitkou i petrželkou.
Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou a žampiony
Italské těstoviny v česnekovém oleji podávané s karamelizovanou natí jarní cibulky, žampiony, bazalkou a sušenými rajčaty.
Česnekový lilek s nivou, rajčaty a kapií
Lilek naplněný klínky česneku pečený do měkka, nakonec plněný zeleninovou směsí a sypaný strouhanou nivou.
Čínská cuketová směs
Na oleji orestovaná zelenina servírovaná s opečenými brambory.
Dušený květák se žampiony a kapií
Na oleji a cibuli restovaný nasekaný květák, nakrájené žampiony a kapie. Vše podušené na mírném ohni, ochucené římským kmínem a citronovou šťávou.
Gratinované brambory se třemi druhy sýrů, tymiánem a česnekem
Plátky brambor se strouhanou nivou, goudou, česnekem a tymiánem. Zalité šlehačkou a sypané parmazánem, zapečené v troubě.
Houbová míchanice s rizotem
Uvařená rýže smíchaná s nakrájenou paprikou, servírovaná s míchanicí z podušených hub, cibule, eidamu a dalších ingrediencí.
Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem
Krémové rizoto připravené ze sušených hub, nejlépe hříbků, podlité trochou bílého vína, sypané parmezánem a nasekanou petrželovou natí.
Kelové placky, brambory s osmaženou cibulkou, salát z červené řepy
Jinak také kapustové placky připravené z nastrouhané nebo pokrájené kapusty, polohrubé mouky, vejce, mléka, česneku, pepře a soli, pěkně usmažené na tuku, servírované s vařenými brambory ozdobenými na tuku orestovanou cibulkou.
Květákový nákyp s bramborem a modrým sýrem
Vařený květák a brambory zapečené s modrým sýrem, vejci a smetanou. Lehký oběd nebo večeře nejen pro vegetariány.
Lilkový nákyp
Pečený nákyp z opečených lilků, vařených brambor a pečených paprik, podávaný s rajčatovou omáčkou.
Medová karotka s kuskusem
Karotka nakrájená na dlouhé plátky, na pánvi lehce zkaramelizovaná, servírovaná s kuskusem nabobtnalým díky vývaru a ochuceným citronovou nebo limetkovou šťávou, drceným římským kmínem, pepřem, solí a rozinkami.
Omeleta s hřiby a chřestem
Letní vaječná omeleta s orestovanými plátky hřibů, kousky chřestu, posypaná petrželkou, kořeněná sladkou paprikou, pepřem a solí.
Rizoto s chřapáči
Chřapáč kadeřavý patří k podzimním houbám. Na pohled je to houba exotického tvaru, chrupavčité konzistence, vhodná do směsí, rizota, salátů … Chřapáče lze nahradit jidášovým uchem, které má podobnou konzistenci.
Smažená brokolice, šťouchané brambory
Jednotlivé růžičky brokolice povařené v osolené vodě, pak obalené v těstíčku a strouhance, usmažené dozlatova, servírované například se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.
Smažená cibule v pivním těstíčku plněná sýrem
Plátky cibule plněné strouhaným sýrem a obalené v hustém pivním těsíčku. Smažené do zlatova ve vyšší vrstvě oleje.
Špagety s hráškem a brokolicí v sýrové omáčce
Smetana svařená se setrouhanou nivou, smíchaná s brokolicí a hráškem, ochucená pepřem a sušeným česnekem.
- 1
- 2
- Následující
reklama