REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zeleninové, se zeleninou

Brambory zapečené s nivou a rajčaty

Do poloměkka uvařené brambory naskládané do pekáčku s rajčaty, zalité smetanou a zasypané strouhaným sýrem. Dochucené tymiánem a olivami.

Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský

Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.

Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem

Smetanové, po citronech vonící rizoto s čerstvými žampiony, pórkem, cibulí a Šmakounem. Zjemněné smetanou.

Cuketová čína s játry

Čína s drůbežími játry, cuketou, paprikou a dalšími ingrediencemi, podávaná s rýží, zdobená pažitkou i petrželkou.

Cuketové špagety se smetanovo-sýrovou omáčkou

Cuketové špagety nastrouhané speciální škrabkou na zeleninové špagety, na oleji orestované na cibulovém základě, dochucené oblíbeným kořením či bylinkami, nakonec servírované přelité smetanovo-sýrovou omáčkou a zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou a žampiony

Italské těstoviny v česnekovém oleji podávané s karamelizovanou natí jarní cibulky, žampiony, bazalkou a sušenými rajčaty.

Česnekový lilek s nivou, rajčaty a kapií

Lilek naplněný klínky česneku pečený do měkka, nakonec plněný zeleninovou směsí a sypaný strouhanou nivou.

Čínská cuketová směs

Na oleji orestovaná zelenina servírovaná s opečenými brambory.

Čočkové boloňské špagety

Do 30 minut připravený pokrm z vařené nebo nakládané čočky, cibule, konzervovaných rajčat, mrkve, vody nebo vývaru a koření. Omáčka servírovaná se špagetami.

Dušený květák se žampiony a kapií

Na oleji a cibuli restovaný nasekaný květák, nakrájené žampiony a kapie. Vše podušené na mírném ohni, ochucené římským kmínem a citronovou šťávou.

Gratinované brambory se třemi druhy sýrů, tymiánem a česnekem

Plátky brambor se strouhanou nivou, goudou, česnekem a tymiánem. Zalité šlehačkou a sypané parmazánem, zapečené v troubě.

Houbová míchanice s rizotem

Uvařená rýže smíchaná s nakrájenou paprikou, servírovaná s míchanicí z podušených hub, cibule, eidamu a dalších ingrediencí.

Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem

Krémové rizoto připravené ze sušených hub, nejlépe hříbků, podlité trochou bílého vína, sypané parmezánem a nasekanou petrželovou natí.

Kelové placky, brambory s osmaženou cibulkou, salát z červené řepy

Jinak také kapustové placky připravené z nastrouhané nebo pokrájené kapusty, polohrubé mouky, vejce, mléka, česneku, pepře a soli, pěkně usmažené na tuku, servírované s vařenými brambory ozdobenými na tuku orestovanou cibulkou.

Kotlety pro elfy z dýní a brambor

Falešné řízky (z dužiny dýně) a dýňovo-bramborové placky usmažené v oleji, obojí podávané horké společně se zakysanou smetanou.

Květákový nákyp s bramborem a modrým sýrem

Vařený květák a brambory zapečené s modrým sýrem, vejci a smetanou. Lehký oběd nebo večeře nejen pro vegetariány.

Lasagne s překvapením

Plátky lasagní proložené dýňový krémem, speckem a nastrouhaný sýr Gran Moravia, upečené v troubě zdobené posypkou.

Lilkový nákyp

Pečený nákyp z opečených lilků, vařených brambor a pečených paprik, podávaný s rajčatovou omáčkou.

Medová karotka s kuskusem

Karotka nakrájená na dlouhé plátky, na pánvi lehce zkaramelizovaná, servírovaná s kuskusem nabobtnalým díky vývaru a ochuceným citronovou nebo limetkovou šťávou, drceným římským kmínem, pepřem, solí a rozinkami.

Omeleta s hřiby a chřestem

Letní vaječná omeleta s orestovanými plátky hřibů, kousky chřestu, posypaná petrželkou, kořeněná sladkou paprikou, pepřem a solí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy