REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bezmasé (vegetariánské) menu

Podkategorie: ostatní 14, zeleninové, se zeleninou 38

Medová karotka s kuskusem

Karotka nakrájená na dlouhé plátky, na pánvi lehce zkaramelizovaná, servírovaná s kuskusem nabobtnalým díky vývaru a ochuceným citronovou nebo limetkovou šťávou, drceným římským kmínem, pepřem, solí a rozinkami.

Omáčka z podzimních hub

Mezi typicky podzimní houby na omáčku patří čirůvky strmělky, ruďoušek. Jde o aromatické houby vhodné na omáčky, z čirůvek je nejvíce sbíraná a nejhojnější čirůvka fialová, čirůvka dvoubarvá, ze strmělek je oblíbená strmělka mlženka.

Omeleta s hřiby a chřestem

Letní vaječná omeleta s orestovanými plátky hřibů, kousky chřestu, posypaná petrželkou, kořeněná sladkou paprikou, pepřem a solí.

Opečený chléb s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou

Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a Jaroměřickým Tradičním pomazánkovým lahůdkovým, jedním z loňských vítězů soutěže Regionální potravina v Kraji Vysočina.

Ovesná kaše s jablečným moštem

Ovesná kaše, to je snídaňová klasika. My pro vás máme veganskou verzi s jablečným moštem, rozinkami, švestkami a křupavými plátky mandlí. Je hotová do deseti minut!

Pečené špenátové rizoto

Rýže upečená s opečeným česnekem, žampiony, slaninou a dalšími ingrediencemi.

Ragú z tofu s ananasem, rozinkami a kokosovou smetanou s divokou rýží

Bezmasý recept připravený z tofu a čerstvého anansu. Dochucený limetkovou šťávou a koriandrem, zjemněný kokosovou alternativou smetany -vhodný pro ty, kdo intolerují laktózu.

Rizoto s chřapáči

Chřapáč kadeřavý patří k podzimním houbám. Na pohled je to houba exotického tvaru, chrupavčité konzistence, vhodná do směsí, rizota, salátů … Chřapáče lze nahradit jidášovým uchem, které má podobnou konzistenci.

Seitan steak

Recept z kuchařky “A co teda jíš?” od autorky Lindy Müllerové. Jedná se o vyzkoušený vegetariánský recept připravený ze seitanu natural a dalších surovin. Recept je inspirovaný argentinskou kuchyní.

Smažená brokolice, šťouchané brambory

Jednotlivé růžičky brokolice povařené v osolené vodě, pak obalené v těstíčku a strouhance, usmažené dozlatova, servírované například se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.

Smažená cibule v pivním těstíčku plněná sýrem

Plátky cibule plněné strouhaným sýrem a obalené v hustém pivním těsíčku. Smažené do zlatova ve vyšší vrstvě oleje.

Široké nudle s česnekem a ořechy

Neskutečně jednoduchý recept na těstoviny s praženými vlašskými ořechy, rozmačkaným česnekem a olivovým olejem.

Šmakoun s bramborovými noky, nivou a hráškem

Vařené bramborové noky s kostičkami houbového Šmakouna v omáčce z nivy a smetany na vaření. S hráškem a modrým sýrem.

Špagety s hráškem a brokolicí v sýrové omáčce

Smetana svařená se setrouhanou nivou, smíchaná s brokolicí a hráškem, ochucená pepřem a sušeným česnekem.

Špagety se sýrovou omáčkou

Na skus uvařené špagety servírované smíchané se sýrovou omáčkou ochucenou černým pepřem.

Špecle s uzeným tvarohem a cibulkou

Rozdrobený uzený tvaroh na těstovinách posypaných osmaženou cibulkou. Doslova minutový recept pro ty, kdo maso neradi, ale uzenou chuť naopak ano.

Tarhoňa se zeleninou a tofu

Restovaná cuketa, dva druhy paprik, pórek, cibule a nudličky mrkve na jedné pánvi s maďarskou tarhoňou a přírodním tofu.

Tartar z červené řepy s krémem z kozího sýra s chutney a ořechy

Tartar z červené řepy skvěle doplní právě kozí sýr, stejně tak hruškové chutney a karamelovými ořechy. Pokrm vhodný jako součást letního brunche.

Těstoviny se zeleninou a jogurtovou omáčkou

Uvařené těstoviny promíchané s opečeným lilkem, cuketou a paprikou, servírované doplněné o jogurtovou omáčku.

Tortilla s uzeným Šmakounem, špenátem a rajčaty

Rolované tortilly s náplní z listového špenátu restovaného se smetanou, cibulí a česnekem, které dodají zajímavou chuť sušená rajčata a sýr.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy