ostatní
Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem
Veganský recept. Pokud nahradíte jogurt například sojovým či jiným jogurtem a vejce rozmixovanými namočenými lněnými semínky, získáte recept bezlepkový.
Fazolový salát s tuňákem a avokádem (oběd do krabičky)
Aby vám usnadnily přípravu výletního jídla, vybraly autorky Velké obědové bichle pro vás několik receptů, například i tento recept na oběd do krabičky.
Hřiby s holandskou omáčku a těstovinami
Uvařené těstoviny posypané povařenými hříbky a přelité omáčkou připravenou ve vodní lázni.
Kešu kari s kozím halloumi
Ve spolupráci s Bon Lait Vám přinášíme skvělý recept na letní večeři, kterou si zamilujete! Kešu kari s kozím halloumi je perfektní pro všechny, kteří se rádi stravují zdravě, rychle, bez masa a laktózy. Než se vám uvaří rýže, máte připravené jídlo, které je plné chuti a ocení jej i ti nejvybíravější strávníci. :)
Křupavé čočkové placky/tortilly
Použitá surovina klíčená červená čočka je skvělá v tom směru, že je velmi univerzální. Lze ji použít do spousty jídel a zařadit tak luštěniny do svého jídelníčku. V tomto receptu je nahrazena větší část klasické bílé mouky právě červenou čočkou, aby byl pokrm zdravější. Červená čočka dodá pokrmu vyšší obsah vlákniny a je dobře stravitelná. U lidí s trávicími potížemi lze vyzkoušet právě klíčenou červenou čočku, která díky klíčení má lepší stravitelnost.
Omáčka z podzimních hub
Mezi typicky podzimní houby na omáčku patří čirůvky strmělky, ruďoušek. Jde o aromatické houby vhodné na omáčky, z čirůvek je nejvíce sbíraná a nejhojnější čirůvka fialová, čirůvka dvoubarvá, ze strmělek je oblíbená strmělka mlženka.
Ovesná kaše s jablečným moštem
Ovesná kaše, to je snídaňová klasika. My pro vás máme veganskou verzi s jablečným moštem, rozinkami, švestkami a křupavými plátky mandlí. Je hotová do deseti minut!
Pečené špenátové rizoto
Rýže upečená s opečeným česnekem, žampiony, slaninou a dalšími ingrediencemi.
Plněné bramborové knedlíčky s rebarborou a jahodami s rebarborovo-jahodovou omáčkou
Jeden z pokrmů, který vás zaručeně kdykoliv přenese do dětství, jsou sladké knedlíky plněné čerstvým ovocem. Máme pro vás recept, jak si tento tradiční pokrm moderním způsobem osvěžit kvalitními a sezónními potravinami – rebarborou a jahodami. Rebarboru si nejvíce vychutnáte v období od dubna do června, kdy je sezóna sklizně. Určitě všichni víte, že je charakteristická svou lehce kyselou chutí. Ta je v kombinaci se sladkými jahodami dokonalým a osvěžujícím gurmánským zážitkem.
Ragú z tofu s ananasem, rozinkami a kokosovou smetanou s divokou rýží
Bezmasý recept připravený z tofu a čerstvého anansu. Dochucený limetkovou šťávou a koriandrem, zjemněný kokosovou alternativou smetany -vhodný pro ty, kdo intolerují laktózu.
Seitan steak
Recept z kuchařky “A co teda jíš?” od autorky Lindy Müllerové. Jedná se o vyzkoušený vegetariánský recept připravený ze seitanu natural a dalších surovin. Recept je inspirovaný argentinskou kuchyní.
Široké nudle s česnekem a ořechy
Neskutečně jednoduchý recept na těstoviny s praženými vlašskými ořechy, rozmačkaným česnekem a olivovým olejem.
Šmakoun s bramborovými noky, nivou a hráškem
Vařené bramborové noky s kostičkami houbového Šmakouna v omáčce z nivy a smetany na vaření. S hráškem a modrým sýrem.
Špagety se sýrovou omáčkou
Na skus uvařené špagety servírované smíchané se sýrovou omáčkou ochucenou černým pepřem.
Špecle s uzeným tvarohem a cibulkou
Rozdrobený uzený tvaroh na těstovinách posypaných osmaženou cibulkou. Doslova minutový recept pro ty, kdo maso neradi, ale uzenou chuť naopak ano.
Tuňákové rizoto se šmakounem
Rizoto se sterilizovaným hráškem, kukuřicí, naťovou cibulkou, sušenými rajčaty, česnekem a přírodním šmakounem.
Vánoční Wellington, nejen pro vegany
Vánoční Wellington pro vegany, ale ano, to také umíme, stačí základní surovinu, tedy maso, nahradit Naturli’ Shape Me mleté.
Veganské curry
I veganská strava může být chutná a velmi pestrá. Vyzkoušejte například tento recept a přesvědčte se sami, že naše tvrzení o chutném veganském jídle je pravdivé.
Vege (ne)masové kuličky
Tuto odlehčenou variantu poctivého jídla, s použitím bezlepkových produktů od značky Labeta, pro vás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz.
Vege čevabčiči s dušeným kyselým zelím
Tuto odlehčenou variantu klasického “Čiči”, s použitím bezlepkového produktu od značky Labeta, pro vás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz.
- 1
- 2
- Následující
reklama