bezmasé (vegetariánské) menu
Brambory zapečené s nivou a rajčaty
Do poloměkka uvařené brambory naskládané do pekáčku s rajčaty, zalité smetanou a zasypané strouhaným sýrem. Dochucené tymiánem a olivami.
Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský
Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.
Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem
Smetanové, po citronech vonící rizoto s čerstvými žampiony, pórkem, cibulí a Šmakounem. Zjemněné smetanou.
Cuketová čína s játry
Čína s drůbežími játry, cuketou, paprikou a dalšími ingrediencemi, podávaná s rýží, zdobená pažitkou i petrželkou.
Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou a žampiony
Italské těstoviny v česnekovém oleji podávané s karamelizovanou natí jarní cibulky, žampiony, bazalkou a sušenými rajčaty.
Česnekový lilek s nivou, rajčaty a kapií
Lilek naplněný klínky česneku pečený do měkka, nakonec plněný zeleninovou směsí a sypaný strouhanou nivou.
Čínská cuketová směs
Na oleji orestovaná zelenina servírovaná s opečenými brambory.
Čočkové boloňské špagety
Do 30 minut připravený pokrm z vařené nebo nakládané čočky, cibule, konzervovaných rajčat, mrkve, vody nebo vývaru a koření. Omáčka servírovaná se špagetami.
Dušený květák se žampiony a kapií
Na oleji a cibuli restovaný nasekaný květák, nakrájené žampiony a kapie. Vše podušené na mírném ohni, ochucené římským kmínem a citronovou šťávou.
Gratinované brambory se třemi druhy sýrů, tymiánem a česnekem
Plátky brambor se strouhanou nivou, goudou, česnekem a tymiánem. Zalité šlehačkou a sypané parmazánem, zapečené v troubě.
Houbová míchanice s rizotem
Uvařená rýže smíchaná s nakrájenou paprikou, servírovaná s míchanicí z podušených hub, cibule, eidamu a dalších ingrediencí.
Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem
Krémové rizoto připravené ze sušených hub, nejlépe hříbků, podlité trochou bílého vína, sypané parmezánem a nasekanou petrželovou natí.
Hřiby s holandskou omáčku a těstovinami
Uvařené těstoviny posypané povařenými hříbky a přelité omáčkou připravenou ve vodní lázni.
Kelové placky, brambory s osmaženou cibulkou, salát z červené řepy
Jinak také kapustové placky připravené z nastrouhané nebo pokrájené kapusty, polohrubé mouky, vejce, mléka, česneku, pepře a soli, pěkně usmažené na tuku, servírované s vařenými brambory ozdobenými na tuku orestovanou cibulkou.
Kotlety pro elfy z dýní a brambor
Falešné řízky (z dužiny dýně) a dýňovo-bramborové placky usmažené v oleji, obojí podávané horké společně se zakysanou smetanou.
Květákový nákyp s bramborem a modrým sýrem
Vařený květák a brambory zapečené s modrým sýrem, vejci a smetanou. Lehký oběd nebo večeře nejen pro vegetariány.
Lasagne s překvapením
Plátky lasagní proložené dýňový krémem, speckem a nastrouhaný sýr Gran Moravia, upečené v troubě zdobené posypkou.
Lilkový nákyp
Pečený nákyp z opečených lilků, vařených brambor a pečených paprik, podávaný s rajčatovou omáčkou.
Medová karotka s kuskusem
Karotka nakrájená na dlouhé plátky, na pánvi lehce zkaramelizovaná, servírovaná s kuskusem nabobtnalým díky vývaru a ochuceným citronovou nebo limetkovou šťávou, drceným římským kmínem, pepřem, solí a rozinkami.
Omáčka z podzimních hub
Mezi typicky podzimní houby na omáčku patří čirůvky strmělky, ruďoušek. Jde o aromatické houby vhodné na omáčky, z čirůvek je nejvíce sbíraná a nejhojnější čirůvka fialová, čirůvka dvoubarvá, ze strmělek je oblíbená strmělka mlženka.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama