REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bezmasé (vegetariánské) menu

Podkategorie: ostatní 13, zeleninové, se zeleninou 30

Brambory zapečené s nivou a rajčaty

Do poloměkka uvařené brambory naskládané do pekáčku s rajčaty, zalité smetanou a zasypané strouhaným sýrem. Dochucené tymiánem a olivami.

Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský

Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.

Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem

Smetanové, po citronech vonící rizoto s čerstvými žampiony, pórkem, cibulí a Šmakounem. Zjemněné smetanou.

Cuketová čína s játry

Čína s drůbežími játry, cuketou, paprikou a dalšími ingrediencemi, podávaná s rýží, zdobená pažitkou i petrželkou.

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou a žampiony

Italské těstoviny v česnekovém oleji podávané s karamelizovanou natí jarní cibulky, žampiony, bazalkou a sušenými rajčaty.

Česnekový lilek s nivou, rajčaty a kapií

Lilek naplněný klínky česneku pečený do měkka, nakonec plněný zeleninovou směsí a sypaný strouhanou nivou.

Čínská cuketová směs

Na oleji orestovaná zelenina servírovaná s opečenými brambory.

Dušený květák se žampiony a kapií

Na oleji a cibuli restovaný nasekaný květák, nakrájené žampiony a kapie. Vše podušené na mírném ohni, ochucené římským kmínem a citronovou šťávou.

Gratinované brambory se třemi druhy sýrů, tymiánem a česnekem

Plátky brambor se strouhanou nivou, goudou, česnekem a tymiánem. Zalité šlehačkou a sypané parmazánem, zapečené v troubě.

Houbová míchanice s rizotem

Uvařená rýže smíchaná s nakrájenou paprikou, servírovaná s míchanicí z podušených hub, cibule, eidamu a dalších ingrediencí.

Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem

Krémové rizoto připravené ze sušených hub, nejlépe hříbků, podlité trochou bílého vína, sypané parmezánem a nasekanou petrželovou natí.

Hřiby s holandskou omáčku a těstovinami

Uvařené těstoviny posypané povařenými hříbky a přelité omáčkou připravenou ve vodní lázni.

Kelové placky, brambory s osmaženou cibulkou, salát z červené řepy

Jinak také kapustové placky připravené z nastrouhané nebo pokrájené kapusty, polohrubé mouky, vejce, mléka, česneku, pepře a soli, pěkně usmažené na tuku, servírované s vařenými brambory ozdobenými na tuku orestovanou cibulkou.

Květákový nákyp s bramborem a modrým sýrem

Vařený květák a brambory zapečené s modrým sýrem, vejci a smetanou. Lehký oběd nebo večeře nejen pro vegetariány.

Lilkový nákyp

Pečený nákyp z opečených lilků, vařených brambor a pečených paprik, podávaný s rajčatovou omáčkou.

Medová karotka s kuskusem

Karotka nakrájená na dlouhé plátky, na pánvi lehce zkaramelizovaná, servírovaná s kuskusem nabobtnalým díky vývaru a ochuceným citronovou nebo limetkovou šťávou, drceným římským kmínem, pepřem, solí a rozinkami.

Omáčka z podzimních hub

Mezi typicky podzimní houby na omáčku patří čirůvky strmělky, ruďoušek. Jde o aromatické houby vhodné na omáčky, z čirůvek je nejvíce sbíraná a nejhojnější čirůvka fialová, čirůvka dvoubarvá, ze strmělek je oblíbená strmělka mlženka.

Omeleta s hřiby a chřestem

Letní vaječná omeleta s orestovanými plátky hřibů, kousky chřestu, posypaná petrželkou, kořeněná sladkou paprikou, pepřem a solí.

Ovesná kaše s jablečným moštem

Ovesná kaše, to je snídaňová klasika. My pro vás máme veganskou verzi s jablečným moštem, rozinkami, švestkami a křupavými plátky mandlí. Je hotová do deseti minut!

Pečené špenátové rizoto

Rýže upečená s opečeným česnekem, žampiony, slaninou a dalšími ingrediencemi.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy