REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

směsi ze sušených surovin

4-3-2-1 Spice Rub

Doma namíchaná směs koření vhodná především na grilovaná masa.

Bylinková letní směs

Tuto směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.

Cajun

Na přípravu této orientální kořenící směsi používáme sušené ingredience včetně česneku a cibule. Skvěle se hodí na grilovaná masa.

Cajunské koření

Skvělé koření na masa upravená grilováním.

Česnekový prášek

Na plátky nakrájený česnek, usušený na listech lísky nebo v sušičce, rozmixovaný na prášek. Tento česnekový prášek používáme jako samostatné koření, nebo jako součást kořenících směsí a past.

Divoké koření

Směs rozdrceného koření používaná na nakládání masa při přípravě pokrmů nadivoko.

Domácí perníkové koření

Při pečení, nejen perníku, je důležité zvolit to správné koření. Vyzkoušejte doma vyrobené. Trvá to jen chvíli, ale výsledek stojí za to!

Grilovací koření na hovězí steaky

Pikantní koření připravené pomocí hmoždíře.

Houbový prášek jako koření – směsi koření z houbového prášku

Recept je orientační a potřebujeme k němu usušené houby a další sušené ingredience a koření. Houbový prášek ze sušených hub používáme k ochucování omáček nebo polévek. Můžeme z něj také vyrobit různé kořenící směsi do paštik, polévek nebo gulášů.

Karí (curry) koření – jemné

Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Jemnější varianta.

Karí (curry) koření – ostré

Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Ostřejší varianta.

Koření čtvero chutí

Toto koření se hodí do pečiva, lívanců a jiných sladkých pokrmů. Využívá se také při přípravě masa kuřecího a králičího a do paštik.

Koření pěti vůní

Sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně, ale také ve Vietnamu, především k pečení masa, drůbeže a k nakládání masa před přípravou.

Kořenící směs se sušeným medvědím česnekem

Sušený medvědí česnek promíchaný s mořskou solí, drcenými chilli papričkami a jinými sušenými bylinkami ve směsi, která se hodí na posypání masitých, či rybích pokrmů. Smíchanou s olejem ji můžeme použít při grilování na potírání masa, ryb, drůbeže atd.

Kořenící směs se sušeným medvědím česnekem II.

Skvělá směs vhodná ke grilování, do salátů i k ochucení omelet a jiných pokrmů.

Masála

Směs koření běžně používaná v indické kuchyni.

Paštikové koření

Základní recept na koření vhodné na dochucení masových paštik umixovaných z masa a drobů, tedy především jater, případně dalších ingrediencí.

Paštikové koření s novým kořením

Toto koření je velmi aromatické chuti po novém koření. Je vhodné zejména pro zvěřinové paštiky s přidáním dobrého koňaku do paštikové směsi při míchání.

Směs paštikového koření

Příprava koření vhodného na výrobu domácích paštik.

Udící moučka na potírání ryb

Jeden ze způsobů kořenění ryb při uzení. Koření se nepřidává do solného nálevu, ale ryba se po nasolení a osušení potře směsí koření a toto koření se po vyuzení opět částečně setře.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy