příprava (pikantních) past
Adžika
Adžika výborně doplní pokrmy z mletého masa, také jídla vegetariánská, jako např. zeleninové karbanátky nebo sójové maso. Nejlépe se však hodí na steaky, hamburgery, grilované kotlety, ale také ke kuřeti, hovězímu nebo jehněčímu masu a rybám. Někdy se dává i do omáček a polévek.
Barbecue směs
Tato francouzská barbecue směs dodá grilovaným masům příjemnou kořeněnou chuť.
Česká bylinková pasta
Šťáva z půlky citrónu smíchaná s nasekanými bylinkami a kořením.
Česneko-zázvorová pasta
Nastrouhaný česnek smíchaný v poměru 1:1 se zázvorem, pasta skvělá do omáček, zeleninových nebo i masových směsí, pod maso apod.
Česneková pasta
Prolisovaný česnek smíchaný s rozpuštěným tukem.
Česneková pasta II.
Prolisovaný česnek smíchaný s tukem.
Česneková pasta na uskladnění
Pasta ze stroužků česneku a rajčat, dochucená solí. Vhodné využití česneku, který má skvrnky. Takto upravená česneková pasta vydrží i několik let.
Česneková pasta s bazalkou
Česneková pasta namíchaná z rozmačkaného česneku, soli, oleje a listů bazalky, vhodná na grilované jehněčí maso.
Domácí Harissa
Harissa je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe se používá téměř ke všem jídlům.
Feferonková pasta
Pikantní pasta vhodná na potírání masa určeného k pečení.
Karí pasta
Karí pasta je pastózní směs koření, bylinek, chilli papriček promíchaná s olejem a vinným octem. Je vhodná k přípravě pokrmů vycházejících z asijských receptur, hodí se k rybě, rýži i zelenině. Kari pasta má netradiční chuť, kterou si oblíbí zejména milovníci orientálních jídel.
Klasická bylinková směs
Zajímavé aroma a skvělou chuť dodá grilovaným masům tato bylinkové směs připravená z dobromysli, bazalky, rozmarýnu, tymiánu, máty peprné, šalvěje, pepře, česneku a oleje.
Křenová pasta
Očištěný křen rozmixovaný s olejem, cukrem, octem a solí, zředěný trochou vody. Tato pasta je skvělá jako polotovar k dalšímu zpracování, vhodná je na přípravu omáček, marinád …, nebo do ní můžeme přímo nakládat maso na pečení či grilování.
Pasta z bylinek
Jeden ze způsobů, jak konzervovat bylinky na zimu. Takto připravenou pastu používáme na dochucování pokrmů po celou zimu, pasta vydrží až 6 měsíců!
Pesto z česnekových výhonků a pacibulek
Z česnekových výhonků i s pacibulkami, lze vyrobit i pesto, které pak můžeme použít všude do pokrmů, kam patří česnek. Hodí se do polévek, bramboráků, pod maso atd. Pesto z klasického česneku má větší ,,říz,, než dnes populární pesto z medvědího česneku.
Pesto z medvědího česneku
Takové české pesto z medvědího česneku! Používáme jako přísadu do gulášů, na grilované ryby, pod maso, do salátů a pomazánek … Tato pasta vydrží v lednici rok, pokud ji ale dříve nespotřebujete.
Pesto z medvědího česneku II.
Používáme jako přísadu pod maso, na grilované ryby, do salátů a pomazánek …
Rajčatová pasta
Tato pasta připravená ze sušených nakládaných rajčat, česneku, chilli papričky, listů bazalky … je vhodná na ochucování rybích filet určených na pečení, zapékání nebo grilování.
Rozmarýnová pasta
Nastrouhaná cibule smíchaná s drceným rozmarýnem a dalším kořením.
Sambal oelek (Ulek)
Recept z Indonézie. Jasně červená chilli omáčka. Oelek je název holandský; v moderní indonéštině je název totožný s omáčkou jednoduše nazvanou “Ulek”.
- 1
- 2
- Následující
reklama