ostatní kořenící přísady
Harissa
Je nedílnou součástí mnoha arabských specialit. Skvěle chutná jako doplněk k jehněčímu masu nebo ke kuskusu. Hodí se také při pečení nebo grilování ryb, do omáček, k dušené zelenině.
Houbová tresť
Skvělé využití odřezků a kousků škaredších částí hub, které jinak neumíme použít. Skvěle se hodí jako koření do polévek, omáček a na minutky.
Libečkové “Maggi” – polévkové ochucovadlo
V lednici skladované falešné “Maggi” vydrží dlouho. Používáme na dochucení polévek, můžeme samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.
Nakládané vlašské ořechy
Nakládané vlašské ořechy se u nás v minulosti používaly na ochucení a zabarvení gulášů a omáček. V Anglii jsou i dnes běžně k dostání v supermarketech a využívají se na dochucení různých pokrmů.
Pepřovo-citronová sůl
Mořská sůl ochucená nastrouhanou pomerančovou kůrou, zeleným pepřem a olivovým olejem. Tato pepřovo-citronová sůl je vhodná na dochucování pečených pokrmů.
Polévkové koření z libečku
Tekuté koření vhodné na ochucení polévek, omáček či základů pod maso.
reklama