REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty, zákusky

Borůvkový koláč s drobenkou a citronovým mascarpone

Šlehané světlé těsto pečené s borůvkovou drobenkou. Potom prokrojené a plněné svěžím citronovým mascarpone.

Borůvkový závin

Závin z listového těsta plněný náplní z borůvek, cukru, ořechů a strouhanky, potřený žloutkem, upečený dozlatova.

Borůvkový závin II.

Závin plněný náplní z borůvek, vejce, cukru, mléka, vanilkové dřeně a polenty, potřený olejem, upečený dozlatova.

Borůvky v listovém župánku

Koláčky z listového těsta naplněné směsí z borůvek, posypané cukrem a upečené dozlatova

Božská roláda s nutelou a banánem

Roláda z listového těsta potřeného čokoládovou polevou. Zajímavou chuť jí dodávají banány a lískové oříšky.

Bramborová bábovka

Recept na levnou a přitom dobrou bábovku.

Bramborová bábovka II.

Další varianta sladké bábovky připravené z vařených brambor, polohrubé mouky, cukru, celého máku, kypřícího prášku …

Bramborovo-tvarohová bábovka s jablkem a skořicí

Tahle krásně vláčná bábovka vám doma navodí úžasnou “předvánoční atmosféru”. Je upečená z těsta připraveného z nastrouhaných brambor, polohrubé mouky, jablka, cukru, oleje, tvarohu, kypřícího prášku, žloutků, sněhu z bílků a skořice.

Bramborový koláč

Moučník z uvařených brambor, mouky, vajec a cukru.

Bramborový koláč s broskvemi

Koláč z brambor, mouky, cukru a vajec s broskvemi a tvarohovou náplní.

Bramborový koláč s jablky

Koláč z brambor, mouky a tuku plněný jablky.

Bramborový koláč s meruňkami

Bramborové těsto pokladené meruňkami, posypané drobenkou a pečené v troubě dozlatova.

Bramborový koláč s třešněmi a drobenkou

Koláč z bramborového těsta pokladený třešněmi a posypaný drobenkou, upečený v troubě dozlatova.

Bramborový makovec

Makovec upečený v troubě, připravený z uvařených brambor, cukru, mletého máku a dalších ingrediencí.

Bratislavské řezy s rybízovo-ořechovou náplní

Tento moučník z kynutých plátů těsta proložených rybízovou marmeládou, ořechy a dalšími ingrediencemi, připravený upečený v troubě, nakonec ještě postříkaný polevou a posypaný ořechy, je lepší na druhý den, kdy krásně zvláční a všechny chutě se rozleží a propojí.

Broskve s bílým vínem

Jednoduchý ovocný dezert vhodný po jídle v horkém létě.

Broskvová Charlotta

Původní recept se jmenuje “Charlotte Malakoff”. Tento piškotový smetano-jahodový dort vymyslel francouzský šéfkuchař Marie-Antoine Carême (1784-1833), který se hodně zasloužil o vzestup francouzské gastronomie. Tato varianta receptu s broskvemi je také skvělá! Recept je na 4 kusy.

Broskvový závin

Listové těsto naplněné broskvovou směsí, zarolované a upečené dozlatova.

Brownie cupcakes s mascarponovým krémem

Brownie cupcakes upečené v troubě v papírových košíčcích umístěných ve formě na muffiny, vychladlé zdobené mascarponovým krémem a čokoládovými ornamenty.

Brownie medvídek pro každého školáka

Připravte svým dětem třeba čokoládové překvapení ve tvaru oblíbeného Haribo Zlatého medvídka, jehož příprava není nijak náročná. Děti si navíc mohou dezert sami dozdobit malými želatinovými medvídky z balení Haribo Goldbären, kteří mají úplně stejný tvar. Kreativitě se meze nekladou!

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy