REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty, zákusky

Koblížky se skořicovým sypáním a džemem

Netradiční brunchové jídlo, jehož doba přípravy je jen asi 30 minut a je středně náročná. Aby se ale brunch stal opravdovým zážitkem, který nahradí péči nějaké kavárny, nezapomeňte připravit i prostředí.

Kokosová bábovka s cukrovou polevou

Varianta sladké bábovky upečené z těsta z hrubé mouky, mléka, strouhaného kokosu a dalších ingrediencí, přelitá cukrovou polevou.

Kokosová bábovka s goji

Goja, jinak také Kustovnice čínská, se používá v celé Číně staletí jako omlazující ovoce. Vzhledem se nápadně podobá šípku, sušená pak vypadá jako větší červené borůvky. Chuť plodů je však sladší než šípek a bez kyselého dozvuku. Bábovce dotá další chuťový rozměr.

Kokosová panna cotta s Baileys, citrusy a grapefruitovou zmrzlinou

Zkuste také tento tradiční recept v netradičním pojetí. Připravte si smetanovou panna cottu a servírujte ji originálně, v kokosovém ořechu.

Kokosová panna cotta s malinovou omáčkou

Snadný a osvěžující dezert s kokosovou chutí a vůní, přelitý omáčkou připravenou z čerstvých malin. Inspirováno italskou kuchyní.

Kokosová roláda II.

Upečený korpus potřený krémem z jogurtu, kokosového mléka a cukru, stočený do rolády, ozdobný plátky mandarinek a kiwi, přelitý dortovým želé.

Kokosová rýže s marinovanými jahodami

Rýže uvařená na sladko, servírovaná s jahodami marinovanými v nálevu z medu a balzamikové redukce.

Kokosové košíčky

Upečené košíčky plněné pudinkovým krémem, potřené dortovým želé a ozdobené broskvemi.

Kokosové kvádry

V troubě upečené těsto, nakrájené na kostky, ty obalené v čokoládové polevě a nakonec i v kokosové moučce.

Kokosové laskonky

Upečené oválky z kokosového těsta, slepené krémem, ozdobené bílou polevou.

Kokosovník – kokosové řezy s polevou

Hrnkový recept na sladké řezy z litého těsta upečené v troubě na vyšším plechu, zdobené po vychladnutí oblíbenou polevou a mandlovými lupínky.

Kokosový jablečník

Upečená korpus potřený dvěma náplněmi, jablečnou s příchutí kokosu a smetanovou, ozdobený nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými hoblinkami, hotový dezert nechaný v lednici ztuhnout. Je to veliká dobrota, krém je lehký, piškot nadýchaný a celé to není vůbec přeslazené. Možná je to trochu složitější na přípravu i časově, ale výsledná chuť stojí za trochu času a námahy.

Koláč líné ženy

Hrnkový moučník z mouky, cukru, mléka, vajec a máku.

Koláč na plech s letním ovocem

Na plechu upečený korpus s mřížkou, potřený vaječným krémem a pokladený letním ovocem.

Koláč orgasmus

Jednoduchý koláč připravený z rozmixované plechovky ananasu, polohrubé mouky, cukru a dalších ingrediencí, ozdobený krémem z pomazánkového másla, čokoládou a nasekanými ořechy.

Koláč Piña Colada

Rozválené listové těsto rozložené na dno a do boků formy, předpečené, pak vylité krémem, pokladené kousky ananasu, nakonec upečené v troubě.

Koláč plněný rebarborou

Dvě těsta s náplní moučkového cukru a kousků rebarbory.

Koláč plněný tvarohem a rebarborou

Koláč upečený v koláčové formě o průměru 25 cm s tvarohovou náplní s kousky rebarbory.

Koláč s brusinkami

Kynuté těsto potřené tvarohovým krémem a brusinkami, pečené dozlatova, dozdobené ochucenou zakysanou smetanou.

Koláč s brusinkami a jablky

Koláč upečený spolu s jablky a brusinkami, po upečení potřený meruňkovou marmeládou rozmíchanou v troše vody.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy