REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučné pokrmy, jiné sladké pokrmy

Medové lívanečky

Sladké voňavé lívance s chutí a vůní po medu, připravené v livanečníku.

Meruňkové knedlíky

Sladké knedlíky plněné meruňkami, servírované polité máslem a posypané cukrem a skořicí, nebo i ozdobené tvarohem.

Meruňkové knedlíky II.

Sladké knedlíky plněné meruňkami, posypané moučkovým cukrem a perníkem, nebo opraženou strouhankou, přelité máslem.

Meruňkové knedlíky se strouhankou

Uvařené knedlíky z bramborového těsta naplněné meruňkou a čokoládou, servírované posypané opraženou strouhankou.

Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

Z odpalovaného těsta se dají připravit opravdu velice chutné ovocné knedlíky, plněné nejen meruňkami, ale i dalším sezónním ovocem.

Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Milovníci ovocných knedlíků, zpozorněte. Tenhle velmi snadný a rychlý recept na jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel se skládá jen z několika málo ingrediencí a chutná přímo pohádkově!

Meruňkové lívanečky s medovým máslem

Lívanečky z mouky, cukru, vejce, mléka a sušených meruněk, usmažené dozlatova.

Minikoblížky z jogurtu

Kulinářský experimentátor Láďa Hruška nezahálel a připravil další pochoutku, která je levná, chutná a samozřejmě se snadno připravuje. Jsou to tyto minikoblížky z jogurtu, čokolády, mouky a dalších ingrediencí.

Moravské koláčky

Koláčky z kynutého těsta, naplněné tvarohem a povidlím, posypané drobenkou, upečené dozlatova.

Mrkvové rohlíčky s povidly

Rohlíčky z vláčného těsta plněné sladkými povidly upečené v troubě pěkně dozlatova. Mrkve dodají těstu jen barvu, jinak je v těstě neucítíte!

Mrkvový koláč s pekanovými ořechy

Koláč z mrkvové směsi, vajíček, cukru, prášku do pečiva, mouky a oleje.

Nemastné koblihy aneb koblihy z trouby

Recept podle Ládi Hrušky na koblihy plněné marmeládou nebo povidly, upečené v troubě dozlatova.

Obrácené jahodové knedlíky

Malé kulaté knedlíčky přelité svařenými jahodami s cukrem a rumem.

Olejová buchta podle Růženky

Jemná buchta s ovocem a želatinou.

Opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou

Když si dáváte na podzim něco sladkého, zmrzlina to nejspíš nebude. Proto jsme připravili dezert, který je nejlepší ještě teplý. Hřejivý pocit doplní rozvařené voňavé hrušky se skořicí. Tyto suroviny dělají společnost příjemně vláčným tvarohovým knedlíčkům opečeným na másle a zaprášeným křupavou drobenkou z mouky, másla a cukru. Jídlo je poměrně jednoduché na přípravu, nepodceňte ovšem jednotlivé komponenty. Až budete v obchodě, všímejte si, které potraviny se pyšní značkami kvality, jako je např. Klasa a Regionální potravina. Pokud se vám budou hodit do našeho receptu, doporučujeme je všemi deseti.

Ovocné bílkové palačinky

Usmažené palačinky z mouky, ovesných vloček, bílků a soli, potřené krémem a plněné borůvkami, před servírováním pocukrované.

Ovocné bílkové palačinky II.

Usmažené palačinky potřené jahodovým džemem a bílým jogurtem, plněné jahodami, před servírovaním posypané moučkovým cukrem.

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto je skvělé právě na ovocné knedlíky.

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Klasický recept na tvarohové knedlíky s ovocnou náplní.

Palačinkové měšce

Usmažené palačinky plněné náplní z tvarohu, ovoce, cukru a vyšlehané smetany, svázané provázkem do tvaru měšce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy