REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučné pokrmy, jiné sladké pokrmy

Domácí buchty s povidly

Dozlatova upečené buchty z kynutého těsta, naplněné povidly ochucenými rumem.

Domácí rychlé piškoty

Další recept z dílny Ládi Hrušky, tentokrát na domácí piškoty.

Domácí vdolky

Vdolky z kynutého těsta upečené dozlatova, podávané pokladené rumovými blumami, pocukrované.

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Porce malých buchtiček z kynutého těsta, upečených do červena a přelitých jemným, nažloutlým vanilkovým krémem.

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem II.

Porce malých buchtiček z kynutého těsta, upečené dozlatova, servírované přelité vanilkovým krémem.

Dukátové buchtičky s vinným šodó

Porce malých buchtiček z kynutého těsta, upečených do červena a přelitých vinným šodó.

Dýňové lívance

Dýňové lívance připravené z dýňového pyré, polohrubé mouky, mléka a dalších surovin, usmažené na oleji na pánvi, servírované dochucené sladkým sirupem, ozdobené drobným ovocem.

Dýňové lívanečky

Zlatavé lívanečky z podušené dýně se skořicí, slazené agávovým sirupem. Voňavé po kokosu a vhodné i pro ty, kdo laktózu netolerují.

Dýňové palačinky

Palačinky z dýně, mouky, cukru a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, naplněné ochuceným tvarohem, ozdobené ovocem a šlehačkou.

Evina majonézová buchta

Jednoduchá šlehaná buchta z mouky, cukru, vajec a majonézy.

Fofr buchta

Rychlá buchta z polohrubé mouky, margarínu, moučkového cukru, vajec a kakaa.

Grepový koláč

Pečený koláč z mouky, vajec, másla, cukru, plněný tvarohovou náplní a grepem, posypaný pistáciemi.

Hrk buchta

Moučník z vajec, cukru, mouky, kompotu a šlehačky.

Hrníčková litá buchta s ovocem

Hrníčkový recept na jednoduchou buchtu s kousky ovoce.

Hrnková buchta

Rychlý moučník, který si připravíte bez váhy.

Hrnková buchta s jablky

Jednoduchý recept na buchtu zdobenou jablky.

Hruškový nákyp

Sladký nákyp ze žemlí, hrušek smíchaných s perníkem a cukrem, potřený tuhým sněhem, pečený dorůžova.

Chia lívance

Lívance připravené ze špaldové mouky, chia semínek, mandlového, kokosového, sójového, nebo i klasického kravského mléka, cukru, prášku do pečiva a špetky soli, usmažené na lívancové pánvi, servírované například pokapané javorový sirupem, nebo potřené džemem, čokoládou, posypané ořechy, ozdobené ovocem …

Chodské lívance

Lívance z kynutého těsta usmažené v lívanečníku dozlatova, servírované posypané skořicovým cukrem.

Jablečňáky s perníkem

Další z levných receptů Ládi Hrušky z Novy, tentokrát na sladké knedlíky servírované spolu s jogurtem, posypané strouhaným perníkem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy