REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučné pokrmy, jiné sladké pokrmy

Staročeský velikonoční mazanec

Další z receptů prezentovaných Láďou Hruškou, tentokrát na staročeský nekynutý mazanec.

Studený nákyp s rumem

Chutný sladký nákyp se zavařeninou a kapkou rumu, zdobený šlehačkou.

Šklebíci

Z dobře uleželého vláčného tvarohového těsta vykrájená kolečka, ta pokladená kopečky marmelády nebo povidel, na polovinu přehnutá, upečená v troubě pěkně dozlatova. Až šklebíky upečete, pochopíte, proč se tak jmenují :).

Šlehačkové koláčky

Vykynuté těsto pokladené tvarohovou náplní, vytvarované do tvaru koláčků, ozdobené marmeládou nebo povidlím, mandlemi a drobenkou, koláčky upečené v troubě dozlatova.

Švestkové buchty

Buchty z kynutého těsta plněné kompotovanými švestkami ochucenými skořicovým cukrem, potřené máslem, upečené v troubě dozlatova.

Švestkové knedlíky

Další varianta na chutné ovocné knedlíky, tentokrát s náplní ze zmrazených švestek, ovšem pokud použijete čerstvé, vůbec nic se nestane :).

Švestkové knedlíky tvarohové

Porce knedlíků z tvarohového těsta, plněných švestkami, posypaných strouhaným tvarohem a cukrem, omaštěných rozpuštěným máslem.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Knedlíky z bramborového těsta plněné švestkami, servírované posypané strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, polité rozpuštěným máslem.

Švestkové knedlíky z kynutého těsta s mákem

Kynuté ovocné knedlíky patří jistě do naší pokladnice české kuchyně. Tyto, naplněné švestkami, se servírují posypané rozemletým mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem, případně dozdobené pribiňáčkem.

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Porce knedlíků z odpalovaného (odpařovaného) těsta, plněné švestkami, posypané tvarohem a cukrem, omaštěné rozpuštěným máslem.

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta II.

Vařené knedlíky plněné švestkami, podávané posypané mákem a cukrem, přelité rozpuštěným máslem.

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta III.

Z odpalovaného těsta připravené knedlíky, plněné vypeckovanými, cukrem oslazenými švestkami, uvařené ve vodě, okapané servírované pocukrované, posypané mletým mákem a přelité rozpuštěným máslem.

Švestkový koláč II.

Sladký koláč plněný švestkami, servírovaný posypaný pomletým mákem smíchaným s cukrem, pokapaný rozpuštěným máslem.

Trhanec s malinami

Tento sladký moučník je učiněná pohádka, i když se jmenuje dosti neromanticky. Věděli jste, že se trhanec původně servíroval s rozinkami namáčenými v rumu a ovocným kompotem ze švestek? My jsme si oblíbili verzi s malinami, s nimiž si trhanec doslova neumíme utrhnout od pusy.

Třená opilá bábovka

Upečená třená bábovka politá citrónovou šťávou smíchanou s rumem, proto opilá. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” podle pana Ivana Vyskočila.

Třešňové taštičky

Taštičky z těsta připraveného z nastrouhaných brambor, polohrubé mouky, vejce, mléka a měkkého tvarohu, plněné třešněmi, zdobené rozpuštěným máslem, tvarohem a moučkovým cukrem.

Tvarohánky ve tvaru kytičky

Sladké buchtové těsto naplněné tvarohovou náplní, vytvarované do tvaru kytiček, nakonec upečené v troubě dozlatova.

Tvarohová buchta

Těsto plněné tvarohovou směsí a jablky, upečené dozlatova.

Tvarohová buchta bez těsta

Výborný moučník k nedělní kávě.

Tvarohové kapsičky s jablky

Z těsta připravené taštičky upečené pěkně dozlatova, naplněné kousky jablek, ochucené skořicí a cukrem, pomašlované vejcem a posypané moučkovým cukrem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy